Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό για την υγεία του παιδιού μας, από το να τρώει φρούτα εποχής που δεν είναι «υπερφορτωμένα» με λιπάσματα και χημικά συστατικά. Ειδικά τα ανοιξιάτικα φρούτα κάνουν πολύ καλό στην υγεία! Μάθετε ποια είναι τα φρούτα του Μαΐου και εν τάξτε τα στην διατροφή των παιδιών. Άλλωστε είναι τόσο νόστιμα, που  αποκλείεται να μην επιθυμεί να γευτεί κάποιο απ’ αυτά. Φράουλες Έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 5 – 8 μεγάλες φράουλες προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Επιπροσθέτως, είναι φρούτο πλούσιο σε πηκτίνη, η οποία ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης. Όπως όλα τα φρούτα, έτσι και η φράουλα, περιέχει πολύ νερό (περίπου 90%), κάτι πολύ ευεργετικό για την ουροποιητική μας λειτουργία. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες (π.χ. ανθοκυανίνη που της δίνει και το κόκκινο χρώμα) μαζί με τις βιταμίνες A και C, προσδίδουν στη φράουλα αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητες. Οι φράουλες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οπότε θεωρούνται κατεξοχήν τρόφιμο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Βερίκοκα Είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α. Το χνούδι στη φλούδα τους είναι για πολλούς αιτία δυσανεξίας και για αυτό το αποφεύγουν. Είναι  πολύ καλό σε ωμή αλλά και ξερή μορφή για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Κεράσια Το κεράσι περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις. Ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών. Επίσης, μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία. Κορόμηλα Είναι πλούσια σε  Βιταμίνη C , βιταμίνη Α καθώς προστατεύει τα μάτια, έχουν αντιγηραντική δράση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Η νιασίνη βοηθά στο μεταβολισμό και ενισχύει την υγεία των νεύρων ενώ είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Μούσμουλα  Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε αποτελώντας ένα  αντιοξειδωτικό τρόφιμο, σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες  που βοηθούν  τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.