Τα παιδιά περνούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους στο σχολείο, οπότε είναι επόμενο να πεινάνε. Επειδή, όμως, τα προϊόντα στα σχολικά κυλικεία δεν είναι ούτε υγιεινά, ούτε θρεπτικά, θα πρέπει εμείς οι μαμάδες να τους εξασφαλίσουμε ένα σωστό και υγιεινό κολατσιό, χωρίς απαραίτητα να διαθέσουμε πολύ χρόνο.

5 ιδέες για υγιεινά σνακ

1. Τοστ με τυρί και λαχανικά

Ένα σάντουιτς με πολύσπορο ψωμί τυρί  ντομάτα και μαρούλι, αποτελεί ιδανική επιλογή, αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάζετε καθημερινά κάτι για το σχολείο. Κάποια ημέρα που θα έχετε ελεύθερο χρόνο, ετοιμάστε μερικά σάντουιτς, τα οποία θα τυλίξετε με διάφανο σελοφάν ή θα τα βάλετε σ’ ένα τάπερ, και αφήστε τα μέσα στο ψυγείο. Έτσι, κάθε πρωί, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε το σάντουιτς από το ψυγείο και να το βάλετε στην τσάντα του παιδιού σας.

2. Σπιτικό κέικ

Ένα κέικ «από τα χεράκια σας» το οποίο θα ετοιμάσετε κατά προτίμηση με αλεύρι ολικής άλεσης (και στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε ό,τι αρέσει στο παιδί σας, όπως κακάο, κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κομμάτια φρούτων) μπορεί, επίσης, να διατηρηθεί για αρκετές μέρες.

3. Τυροβουτιές με κριτσίνια

Είστε μια πολυάσχολη μαμά που δεν προλαβαίνει πάντα να φροντίζει το κολατσιό των παιδιών της; Δεν χρειάζονται ενοχές, μια που τώρα: Ήρθαν οι έξυπνες Τυροβουτιές από τη La Vache qui rit!  Ένα απολαυστικό κολατσιό με λαχταριστό La Vache qui rit και τραγανά κριτσίνια, που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Οι Τυροβουτιές, συνδυάζουν απίθανη γεύση και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το ασβέστιο από το La Vache qui rit είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των παιδιών, ενώ τα δημητριακά από τα τραγανά κριτσίνια τους γεμίζουν ενέργεια. Έτσι, με τις Τυροβουτιές, οι μητέρες μπορούν να είναι σίγουρες ότι προσφέρουν στα παιδιά τους κάτι νόστιμο, φροντίζοντας παράλληλα για τη σωστή διατροφή τους. Οι Τυροβουτιές είναι εύκολες στη χρήση και τα παιδιά μπορούν να τις παίρνουν μαζί τους παντού. Να τις απολαμβάνουν ανά πάσα στιγμή (πρωί ή απόγευμα), να τις μοιράζονται με τους φίλους τους στο διάλειμμα του σχολείου ή στο παιχνίδι τους, χωρίς να χρειάζεται να το σταματήσουν. Ακόμα αποτελούν μία ολοκληρωμένη και οικονομική επιλογή κολατσιού, που λύνει τα χέρια στις πολυάσχολες μητέρες. Επιλέξτε τις άφοβα. Και συνοδέψτε τις με κάποιο συνοδέψτε τις με κάποιο φρούτο για να έχετε ένα νόστιμο, θρεπτικό και ισορροπημένο κολατσιό!

4. Στικς από καρότο και αγγούρι

 Κόψτε κατά μήκος καθαρισμένο καρότο και αγγούρι και φτιάξτε ραβδάκια για να έχει το παιδί σας να τραγανίσει κάτι δροσιστικό και γεμάτο βιταμίνες. Εάν τα τυλίξετε σε πλαστικό σακουλάκι, θα διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. 5. Αραβική πίτα με τυρί και λαχανικά

Αν έχει βαρεθεί το τοστ, είναι μια καλή εναλλακτική. Η αραβική πίτα διατηρείται ακόμη και ψημένη, αντίθετα με το τοστ.