Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται…Εμείς θα προσθέσουμε: και η καλή υγεία από τις σωστές και υγιεινές διατροφικές συνήθειες.  Κάτι που πρέπει να ξεκινά από το την παιδική κιόλας ηλικία. Η εκπαίδευση των παιδιών μας ώστε να τρώνε σωστά και υγιεινά είναι ένα μάθημα ενέργειας, καλής ζωής και επένδυση υγείας… ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας.
Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;  Με δέκα πολύ απλές και στρατηγικές κινήσεις!
1. Ποικιλία – ποσότητα – συνδυασμός είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά.
2. Μην υποτιμάτε τη σημασία του πρωινού και των κολατσιών, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν, να συμπληρώσουν ή να «διορθώσουν» την καθημερινή κατανάλωση θρεπτικών συστατικών (όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά). Ένα υγιεινό πρωινό βελτιώνει την απόδοση των παιδιών, αυξάνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση στα μαθήματα.
3. Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί ασπίδα για την υγεία του.
4. Να εναλλάσσετε συχνά το φαγητό των παιδιών, προσφέροντάς τους ακόμη και τροφές που πιστεύετε ότι δεν θα τους αρέσουν.
5. Μην επιβραβεύετε τα παιδιά με γλυκά. Καλύτερα με φρούτα, λαχανικά ή κάποιο υγιεινό σνακ. Αν επιμένει στο γλυκό προτιμήστε ένα κέικ που θα το έχετε φτιάξει εσείς με BΙΤΑΜ και υλικά που έχετε επιλέξει εσείς (πχ φρούτα και ξηρούς καρπούς).
6. Οι υδατάνθρακες, είναι από τα βασικά στοιχεία ενέργειας και θα πρέπει να περιλαμβάνονται πάντα στα καθημερινά γεύματα.
7. Μπορείτε να συνδυάσετε τρόφιμα της ίδιας οικογένειας, αρκεί να σέβεστε τη σωστή αναλογία και ποσότητα. Για παράδειγμα, είναι υπερβολικό το γεύμα που έχει ζυμαρικά ή ρύζι να συνοδεύεται με ψωμί.
8. Ποτέ μη μαγειρεύετε ξεχωριστά φαγητά. Σερβίρετε το ίδιο φαγητό που τρώει όλη η οικογένεια, αλλά προσθέστε πότε-πότε κάποιες εναλλακτικές, έτσι για αλλαγή.
9. Μην ενοχοποιείτε και «δαιμονοποιείτε» τα λιπαρά, καθώς η σωστή και ισορροπημένη πρόσληψή τους είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού. Ιδιαίτερα τα καλά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκουμε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και στη μαργαρίνη είναι βασικό να φροντίζουμε να υπάρχουν σε επάρκεια στη διατροφική καθημερινότητα του παιδιού μας.  
10. Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια πραγματική «άσκηση ζωής» για το παιδί, ένας τόπος ανταλλαγής συναισθημάτων, απόψεων, συμπεριφορών. Τρώμε όλοι μαζί σημαίνει ότι το βοηθάμε να «γευτεί» το ιδιαίτερο οικογενειακό κλίμα που δημιουργείται την ώρα του φαγητού. Και κυρίως φροντίστε να δίνετε το καλό παράδειγμα: όλα τα μέλη της οικογένειας ακολουθούν τον ίδιο τρόπο υγιεινής διατροφής.