νήπιο

υγεία | ανάπτυξη | ψυχολογία | διατροφή | εκπαίδευση |

Τα ασφαλή αξεσουάρ κολύμβησης για τα παιδιά

02/06/2018
Τα ασφαλή αξεσουάρ κολύμβησης για τα παιδιά

Η κολύμβηση μπορεί να ξεκινήσει από μικρή ηλικία και το παιδί εξοικειώνεται γρήγορα και εύκολα με το νερό. Είτε ξεκινήσει νωρίς είτε καθυστερήσει να αγαπήσει το υγρό στοιχείο, η ασφάλεια του παιδιού κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση και δεν αρκεί να το επιτηρείτε εσείς όλη την ώρα. Τα αξεσουάρ προστασίας του είναι πολλά και κάθε γενιά απολαμβάνει τις νέες εξελίξεις στον αντίστοιχο χώρο. Μπορείτε δηλαδή να μην περιοριστείτε στα κλασικά μπρατσάκια, αλλά να αποκτήσετε πιο εξελιγμένα αξεσουάρ ασφαλείας και να νιώθετε πιο ήσυχες όταν φεύγετε για διακοπές.


Σωσίβιο γύρω από τη μέση με έξτρα ύφασμα που φοριέται ως μαγιό. Έχει την πρακτικότητα του κλασικού σωσιβίου αλλά δεν φεύγει τόσο εύκολα. Επίσης επιτρέπει στο παιδί να κολυμπήσει σε όποια στάση θέλει και να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Είναι ιδανικό για παιδιά 3-6 ετών.


Τα μπρατσάκια ενδείκνυνται για παιδιά 2-12 ετών και είναι για εκείνα που νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσα στο νερό. Μπορείτε να βρείτε τα μπρατσάκια που έχουν αντηλιακή προστασία και να τα φουσκώσετε όσο θέλετε για να προσαρμοστούν στα χέρια του παιδιού.


Γιλέκο κολύμβησης. Ιδανικά για πολύ μικρά παιδιά και βρέφη που ίσως νιώθουν εξοικειωμένα με το νερό, αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να επιπλέουν στην πισίνα ή τη θάλασσα.


Το μακαρόνι κολύμβησης είναι μία πολύ καλή επιλογή για όλη την οικογένεια! Μαθαίνει στο μωρό τη βασική θέση αφού το περάσουμε κάτω από τις μασχάλες του. Με αυτόν τον τρόπο κρατά το κεφαλάκι του έξω από το νερό, μαθαίνει να επιπλέει και βρίσκεστε στο οπτικό του πεδίο χωρίς να είναι ανάσκελα. Όσο μεγαλώνει και εξοικειώνεται, ανακαλύπτει και άλλες στάσεις με το μακαρόνι. Λειτουργεί όμως και σαν τέλειο στήριγμα εκγύμνασης και για εσάς τις μαμάδες μέσα στο νερό! Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
Σχετικά Άρθρα

Ποιο είναι το ασφαλέστερο σωσίβιο για το παιδί μου;
Μπρατσάκια, κουλούρα, ολόσωμο σωσίβιο, ή σανίδα;Οι εναλλακτικές για την ασφάλεια του παιδιού στην θάλασσα στις μέρες μας είναι πολλές και η ...
Βίντεο: Το 88% των παιδικών πνιγμών γίνονται με την παρουσία ενός ενήλικα!
Tο βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση Αbbeyshope.org, στόχο έχει να προστατεύσει, να αφυπνίσει και να προειδοποιήσει για τον παιδικό πνιγμό!
Βίντεο: Το παιδί και το δελφίνι
Μια ιστορία αγάπης για τη φύση, για τον άνθρωπο και για όλα όσα μπορεί να καταφέρει η ανεξάντλητη δύναμη της αγάπης.
Δεν θέλω να μπω στην θάλασσα!
«Η πρώτη εντύπωση μετράει». Ίσως δεν είναι πάντα αλήθεια αυτό, αλλά ισχύει σίγουρα για την πρώτη γνωριμία του παιδιού με τη θάλασσα. Τι πρέπ...