Μήπως ανήκετε στις μαμάδες που μισούσαν ανέκαθεν τα μαθηματικά και νιώθετε ότι δεν έχετε ιδέα; Δε χρειάζεται να γνωρίζετε καλά μαθηματικά για να βοηθήσετε το παιδί να αναπτύξει τις ικανότητές του. Απλά δείξτε ενθουσιασμό και καθόλου πίεση όταν το εισάγετε σε βασικές έννοιες. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να ενισχύσετε την κλίση του παιδιού στα μαθηματικά.

Να είστε θετική. Μην επηρεάζεστε από το πώς νιώθετε εσείς για τα μαθηματικά. Εξάλλου τα πράγματα και οι διδακτικές μέθοδοι έχουν αλλάξει αρκετά από τότε που εσείς πηγαίνατε σχολείο και τα παιδιά προσεγγίζουν καλύτερα τα μαθήματα χωρίς να φοβούνται τόσο.

Χρησιμοποιήστε τα μαθηματικά κάθε μέρα. Αφήστε στο παιδί να δει πόσο σημαντικά είναι και πόσο συχνά τα χρειάζεστε. Ζητήστε τη βοήθεια του όταν πληρώνετε λογαριασμούς, μετρήστε τις διαστάσεις των επίπλων ή του δωματίου όταν θέλετε να αγοράσετε κάτι ή υπολογίστε πόσο αλεύρι θα χρειαστείτε για το κέικ.

Διευρύνετε τους μαθηματικούς ορίζοντες. Εντοπίστε τα σχήματα και τις γωνίες τους, κάντε συγκρίσεις μεγέθους και προσέξτε τα μοτίβα.

Κάντε ερωτήσεις. Να μιλάτε φωναχτά όταν υπολογίζετε τις τιμές στο σούπερ μάρκετ ή όταν είστε σπίτι. Μπορείτε να παίζετε παιχνίδια με το πόσα μπισκότα υπάρχουν και πώς θα τα μοιράσει δίκαια στους φίλους.

Αφήστε το να χρησιμοποιεί κομπιουτεράκι. Αφού τα παιδιά αγαπούν τις ηλεκτρονικές συσκευές, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνει αριθμητικές πράξεις.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια που να έχουν μέσα οποιαδήποτε αριθμητική δραστηριότητα.