Οι αναμνήσεις είναι ένας τρόπος για να κρατήσεις αυτά που αγαπάς, όλα αυτά που είσαι και όλα αυτά που δε θέλεις να χάσεις ποτέ.  Αυτό ακριβώς που είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες είναι για εμάς οι αιώνιες αξίες. Οι άνθρωποι που ακόμη κι όταν φύγουν από τη ζωή  μένουν για πάντα στη μνήμη μας. Είναι οι άνθρωποι που μας αγάπησαν ίσως περισσότερο κι από τους γονείς μας και εκείνοι που μας κληρονόμησαν τις πιο σπουδαίες αναμνήσεις στοργής, με τις ιστορίες που μοιράστηκαν μαζί μας.  Οι γιαγιάδες και οι παππούδες υπήρξαν εκείνοι που μας βοήθησαν να γίνουμε αυτοί που είμαστε σήμερα, ένα χαλί υφασμένο από χιλιάδες ιστορίες και απογευματινούς περιπάτους προς το σπίτι μετά το σχολείο που ζουν στη μνήμη μας, όπως το κέικ με το χαρακτηριστικό άρωμα που ακόμα θυμόμαστε και η φωνή τους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ακόμη κι όταν φύγουν, ζουν αόρατοι μέσα στην καρδιά μας για να συνεχίσουν να μας νοιάζονται και να παραμένουν ζωντανοί μέσα από το πολύτιμο δώρο που μοιραζόμαστε όλοι: την ικανότητα να θυμόμαστε. Να λοιπόν κάποια υπέροχα πράγματα που θα ήθελαν να μοιραστούν με τα εγγόνια τους.

1. Σε αγαπήσαμε πριν ακόμα έρθεις στον κόσμο

Γιατί ήσουν ένα κομμάτι απ’το δικό μας κομμάτι, ένα ακόμα παιδί μας

2. Μοιράσου πράγματα μαζί μας

Δείξε μας φωτογραφίες που έχεις τραβήξει με το κινητό, γνώρισε μας τους φίλους σου. Ο καιρός που θα σε χαρούμε είναι λίγος και τα πράγματα που θέλουμε να ζήσουμε μαζί σου τόσα πολλά!

3. Όχι δεν σε κρίνουμε

Αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως κριτική είναι στην πραγματικότητα η σοφία που θέλουμε να σου περάσουμε. Όταν σε ρωτάμε για τον φίλο σου, γίνεται μόνο από αγάπη. 4. Προσπάθησε κάποιες φορές να ακολουθήσεις το πρόγραμμά μας Γιατί εμείς είμαστε μάλλον πολύ μεγάλοι πια για να ακολουθήσουμε το δικό σου.  5. Μη ντρέπεσαι για εμάς Μη νιώσεις ντροπή όταν εμφανιστούμε μπροστά στους φίλους σας. Ο λόγος που μπορεί να εμφανιστούμε μπροστά στους φίλους σου με ένα κέικ, είναι για να τους κεράσουμε και όχι επειδή θέλουμε να είμαστε μέσα στα πόδια σου.