νήπιο

υγεία | ανάπτυξη | ψυχολογία | διατροφή | εκπαίδευση |

Πέππα το γουρουνάκι: Το επεισόδιο που απαγορεύτηκε

24/01/2018
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Πέππα το γουρουνάκι: Το επεισόδιο που απαγορεύτηκε
Όλα τα παιδιά λατρεύουν την Πέππα το Γουρουνάκι. Δείτε ποιο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς απαγορεύτηκε, ως επικίνδυνο. 

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ακατάλληλο κρίθηκε επεισόδιο της δημοφιλούς παιδικής σειράς, καθώς θεωρήθηκε ότι προτρέπει τα παιδιά να παίζουν με αράχνες.  

Η διακοπή της προβολής του επεισοδίου με τίτλο Mr Skinny Leggs, πραγματοποιήθηκε μετά από διαμαρτυρίες γονέων, σύμφωνα με τις οποίες, ωθούσε τα παιδιά να πιάνουν και να παίζουν με αράχνες. 

Η συμβουλή ότι «οι αράχνες είναι μικρές και δεν μπορούν να σε πειράξουν», που δίνεται από τον πατέρα της Πέππα στο επεισόδιο της βρετανικής παιδικής σειράς, κρίθηκε ακατάλληλη για το κοινό κυρίως  της Αυστραλίας, όπου περισσότεροι από 2000 άνθρωποι δέχονται κάθε χρόνο δαγκώματα από αράχνες, ενώ από το 2000 μέχρι το 2013 περισσότερα από 12.500 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομεία με αυτή την αιτία.

Στις 25 Αυγούστου το παιδικό κανάλι Nick Jr, κατέστησε το επεισόδιο διαθέσιμο στην επί πληρωμή πλατφόρμα του και αρνήθηκε να το κατεβάσει, παρά τις διαμαρτυρίες γονέων, λέγοντας πως η απεικόνιση της αράχνης «δεν είναι ρεαλιστική και το κυρίαρχο μήνυμα του επεισοδίου είναι ο σεβασμός προς όλα τα πλάσματα». Τελικά, μετά τις διαμαρτυρίες γονέων και δημοσιογράφων το Nick Jr, δεσμεύτηκε να αφαιρέσει το συγκεκριμένο επεισόδιο!

Σχετικά Άρθρα

Πως θα μάθω το παιδί μου να συγκεντρώνεται;
Εκείνο που βοηθά το παιδί μας να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο σε αυτό που κάνει είναι η δική μας υποστήριξη. Ας δούμε πώς θα του την π...
Εικόνες: Όταν τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση…
Πώς χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα; Αν ανήκετε στην πλειοψηφία, τότε σίγουρα θα αράζετε στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Αυτή ακριβ...
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μάτια και την όραση του παιδιού σας!
Μπορούν η τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να βλάψουν την όραση του παιδιού; Πότε πρέπει να ελέγξουμε αν έχει κληρονομήσει τη μυωπία μ...