Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μιμητική συμπεριφορά και θα έπρεπε να νιώθετε κολακευμένη. Τα παιδιά ακούνε τους γονείς τους να απευθύνονται ο ένας στον άλλο με το μικρό τους όνομα και θέλουν να κάνουν το ίδιο. Αυτό που κάνει είναι να υποκρίνεται ότι είναι μεγάλος. Γι αυτό και ίσως γελάει πονηρά επειδή αντιλαμβάνεται ότι κάτι γίνεται διαφορετικά σε σχέση με το σύνηθες. Όπως και όταν κάνετε ότι χτενίζετε τα μαλλιά σας με την οδοντόβουρτσα.

Αν δεν σας ενοχλεί ιδιαίτερα, γιατί είναι περισσότερο ένα παιχνίδι για το παιδί, ανταποκριθείτε όπως πάντα, σαν να μην συμβαίνει κάτι. Συνήθως είναι μία φάση που διαρκεί λίγο και αν υπερβάλλετε για το θέμα, θα κάνετε το παιδί να αντιδράσει και να το κάνει ακόμα πιο συχνά. Από την άλλη, αν νιώθετε άβολα να ακούτε το όνομά σας από το παιδί σας, ή αν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να πείτε ήρεμα στο παιδί σας ότι προτιμάτε να σας λέει ‘μαμά’. Μπορείτε να του πείτε ότι λατρεύετε να το ακούτε να σας φωνάζει μαμά, γιατί μόνο το παιδί σας μπορεί να το κάνει και κανένας άλλος. Είναι επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσετε για τα ονόματα και πώς αποκαλούμε κάθε άνθρωπο στη ζωή μας. Αλλιώς απευθυνόμαστε στους φίλους, αλλιώς στους γονείς και αλλιώς στο δάσκαλό μας.

Σε κάθε περίπτωση, μην ανησυχείτε. Το παιδί αλλάζει και σιγά σιγά ξεπερνά αυτήν τη φάση, ενώ αλλάζει και ο τρόπος συμπεριφοράς του απέναντι στους άλλους.