νήπιο

υγεία | ανάπτυξη | ψυχολογία | διατροφή | εκπαίδευση |

15 τρόποι για να μεγαλώσουμε «αληθινούς» άντρες!

06/08/2013
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
15 τρόποι για να μεγαλώσουμε «αληθινούς» άντρες!
Ναι, έχουμε την ευτυχία να  μεγαλώνουμε αγόρια, αλλά παράλληλα το προνόμιο και την αποστολή να μεγαλώνουμε τους μελλοντικούς άντρες. Και ο κόσμος χρειάζεται καλούς άντρες, όπως μας λέει η συγγραφέας Adriel Booker.

Τα αγόρια μας είναι τρυφερά, φασαριόζικα, λερώνονται, τσακώνονται…είναι οι άντρες της ζωής μας. Τα λατρεύουμε, τα φροντίζουμε, αλλά τα εκπαιδεύουμε έτσι ώστε ως ενήλικοι να γίνουν αληθινοί και σωστοί άντρες. Άντρες δηλαδή που κάθε γυναίκα θα ήταν υπερήφανη να βρίσκονται δίπλα της.

1. Μιλήστε του για τις γυναίκες και μάθετε το αγόρι σας να τις σέβεται. Οι αληθινοί άντρες εκτιμούν τις γυναίκες, σέβονται τη γνώμη τους, τα δικαιώματα τους, το σώμα τους και κυρίως αναγνωρίζουν την ευφυία τους.

2. Μάθετε τα αγόρια σας να κάνουν δουλειές. Οι αληθινοί άντρες εξυπηρετούν ευχαρίστως τους άλλους και δεν απαιτούν να υπηρετούν οι άλλοι αυτούς.

3. Βοηθήστε το αγόρι σας να αναγνωρίζει τη δύναμή του. Και κυρίως μάθετε το πώς οι αληθινοί άντρες χρησιμοποιούν τη δύναμη αυτή για να βοηθούν τους άλλους.

4. Αγκαλιάστε το αγόρι σας και αφήστε το να σας αγκαλιάσει κι αυτό. Οι αληθινοί άντρες δε φοβούνται τις αγκαλιές, ούτε να κρατούν το χέρι κάποιου που του το δίνει για να το κρατήσει.

5. Μάθετέ του να μοιράζεται. Ένας αληθινός άντρας δεν φοβάται να μοιραστεί, το χώρο του, το σπίτι του, το κρεβάτι του ή τη ζωή του.

6. Άποψη, σθένος, ευαισθησία και τακτ, είναι οι τέσσερις βασικές αξίες ζωής ενός άντρα που όμως πρέπει να τις καλλιεργήσει από παιδί.

7. Αφήστε το αγόρι σας να κλάψει. Οι άντρες δεν φοβούνται να κλάψουν όταν νιώθουν ότι το έχουν ανάγκη.

8. Μάθετε στο αγόρι σας πόσο μοναδικό είναι. Οι αληθινοί άντρες γνωρίζουν πως είναι ιδιαίτεροι και ικανοί να αλλάξουν τον κόσμο, αν έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους αγαπούν αλλά και δυνατά κίνητρα.

9. Μάθετέ του πώς η έκφραση τρυφερότητας είναι δύναμη. Και δεν υπάρχει πιο σέξυ χαρακτηριστικό σε έναν άντρα από το συνδυασμό της δύναμης και της τρυφερότητας.

10. Διδάξτε του την ευγένεια.  Οι αληθινοί άντρες είναι ευγενικοί με τους άντρες. Ευγενικοί με τις γυναίκες. Ευγενικοί με τα παιδιά. Και μαθαίνουν στους άλλους την ευγένεια.

12. Μάθετέ του να ζητάει συγγνώμη, όσο είναι ακόμη αγόρι. Έτσι όταν θα γίνει άντρας δε θα κατηγορήσει τους άλλους για τα δικά του λάθη!  

13. Αφήστε το να κάνει φίλους. Οι αληθινοί άντρες έχουν φίλους που τους εμπιστεύονται και που δε διστάζουν να τους ζητήσουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται  

14. Διδάξτε του την αλήθεια. Οι αληθινοί άντρες έχουν τον αυτοσεβασμό να μην καταδέχονται να λένε ψέματα.

Τέλος….

15. Αφήστε το αγόρι σας να γίνει άντρας. Οι ενήλικοι και αληθινοί άντρες είναι εκείνοι που θα γίνουν υπέροχοι σύζυγοι, τρυφεροί μπαμπάδες, υπεύθυνοι εργαζόμενοι και δίκαια αφεντικά. 


Σχετικά Άρθρα

5 λόγοι που είναι υπέροχο να έχεις γιο!
1. Τα αγόρια είναι ξεκαρδιστικάΈχετε προσέξει ποτέ, πόσο αστείο είναι ένα δίχρονο «αντράκι» που κυκλοφορεί με το στήθος προτεταμένο και κουβ...
Τα 5 ψέματα επιβίωσης που (ΟΛΟΙ οι γονείς) λέμε στα παιδιά μας
Όλοι ξέρουμε ότι τα ψέματα είναι κακό πράγμα, ειδικά όταν τα λέμε στα παιδιά. Όμως κάποιες φορές αυτά τα «κατά συνθήκη ψέματα» είναι απλώς θ...
Ο νόμος του Μέρφι για τα νήπια!
Ο νόμος του Μέρφι, λέει πως«ότι μπορεί να πάει στραβά θα πάει». Κάτι που ισχύει εντελώς για τα νήπια! Τουλάχιστον αντιμετωπίστε το με χιούμο...
5 κοινά πράγματα που έχει το παιδί μου με το αφεντικό μου
Ποια από εμάς δεν είχε ζήσει την εμπειρία ενός καταπιεστικού αφεντικού, δεν έχει υποστεί ταλαιπωρία, δεν έχει νιώσει μειωμένη και στα όρια τ...
 Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη: Τι γνωρίζει ένα παιδί για το φύλο του;
Η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας. Και είναι στο χέρι των γονιών να μεγαλώσουν ένα σ...
Τα 10 μυστικά της ευτυχισμένης παιδικής ηλικίας