Στη φωτογράφο και ιδρύτρια της Same but Different, Ceridwen Hughes,  ανατέθηκε η λήψη φωτογραφιών για την  εκστρατεία «Η άνοια χτυπάει και τα παιδιά» για λογαριασμό της Portland Communications.
Σκοπός του project αυτού ήταν να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη την παιδική άνοια, να βελτιώσει την κλινική φροντίδα αυτής της ομάδας ασθενειών και να θέσει σε εφαρμογή συστήματα και εργαλεία για την έγκαιρη διάγνωσή της.
«Μου ζητήθηκε να δημιουργήσω μια σειρά από φωτογραφίες που προβάλλουν την παιδική άνοια επειδή είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει. Όλοι έχουμε ακούσει για την καταστροφική επίδραση της άνοιας στους ενήλικες αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον αντίκτυπο που έχει στις οικογένειες όταν επηρεάζονται τα μικρά παιδιά; Αυτή η εκστρατεία ήταν πολύ σημαντική για μένα, γιατί ενώ ήθελα να μεταφέρω το αίσθηση της… «απώλειας», ήθελα παράλληλα οι εικόνες μου να είναι θετικές και να συλλάβουν την καθημερινή ζωή που βιώνουν αυτά τα παιδιά με όλες αυτές τις πολύ θετικές εμπειρίες που κερδίζουν από τις οικογένειές τους.
Απλά πράγματα όπως το ψήσιμο, η ανάγνωση ενός βιβλίου με τον γονέα  ή ακόμα και το να παίζεις σε μια μπάλα μπιλιάρδου παίρνει άλλη διάσταση και σπουδαιότητα όταν πρόκειται γι’ αυτά τα παιδιά.. Η παιδική άνοια δεν «αρπάζει» μόνο από το παιδί τις μνήμες του, αλλά και αργά και σταθερά αφαιρεί από όλη την οικογένεια στις όμορφες και σημαντικές στιγμές τους, με καταστροφικές -καμιά φορά- συνέπειες για την σχέση τους». O Caleb λατρεύει τις αγκαλιές με την μαμά του Στον George αρέσει να φτιάχνει κουλουράκια Η Amelia λατρεύει τον χορό Η Kaycce είναι ευτυχισμένη με την κάθε στιγμή που περνάει με την μαμά της Στην Matilda αρέσει να χαχανίζει με την μαμά της
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το κάθε παιδί της εκστρατείας και τον αντίκτυπο της παιδικής άνοιας στην ιστοσελίδα της καμπάνιας www.childhooddementia.co.uk ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Same but Different.