H φθορίωση είναι μία διαδικασία που απευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Σκοπός της είναι να προστατεύσει τα δόντια από την τερηδόνα μέσα από την εφαρμογή φθορίου στα δόντια.  Ανήκει στην προληπτική Ιατρική αλλά συνίσταται μόνο σε μικρές ποσότητες. Η υπερβολή στη φθορίωση μπορεί να λειτουργήσει και ως δηλητήριο για τον οργανισμό. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν στα 3 και η διαδικασία επαναλαμβάνεται μία με δύο φορές το χρόνο. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε τόσο συχνά, οι σημαντικές ηλικίες είναι στο 3ο, 7ο και 10ο έτος ηλικίας του παιδιού γιατί τότε είναι που κάνουν την εμφάνιση τα νέα δόντια.

Δεν χρειάζεται όμως να βασιστείτε μόνο στον οδοντίατρο για να πάρετε το απαραίτητο φθόριο. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο ότι το φθόριο στις οδοντόκρεμες προστατεύει τη στοματική υγιεινή του παιδιού και μειώνει τις πιθανότητες για μελλοντικό σφράγισμα. Θα τις βρείτε σε διάφορες γεύσεις για να είναι πιο θελκτικές στα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει ποτέ να καταπίνουν την οδοντόκρεμα λόγω του φθορίου που μπορεί να οδηγήσει σε φθορίαση. Πρόκειται για μία πάθηση όπου τα δόντια έχουν σημάδια σε διάφορες αποχρώσεις του λευκού.

Άλλοι τρόποι για λήψη φθορίου είναι σε μορφή δισκίων με συνταγή γιατρού. Αυτά τα δισκία ή ταμπλέτες δίνονται κυρίως σε παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν προδιάθεση στην τερηδόνα και συνίσταται από τους 6 μήνες ζωής μέχρι τα 8 χρόνια όπου δημιουργούνται τα δόντια. H σημαντικότερη φθορίωση όμως γίνεται στο οδοντιατρείο όπου το φθόριο εφαρμόζεται με ειδικό τζελ, είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα και δεν πρέπει ποτέ να γίνεται στο σπίτι.