Οι ψείρες είναι παράσιτα που συνήθως «κατασκηνώνουν» στα κεφάλια των παιδιών μας. Τις πρωτοσυναντάμε και θυμόμαστε πως υπάρχουν την πρώτη χρονιά που το παιδί μας πάει στο νηπιαγωγείο. Όμως, μπορούμε να τις διώξουμε χωρίς συνέπειες και χωρίς… δράματα.
Είναι το έργο ( ή μήπως καλύτερα  τραγωδία;) που παίζεται στα σπίτια με τα νήπια που πηγαίνουν για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο. Το παιδί επιστρέφει το μεσημέρι από το νηπιαγωγείο και ανακοινώνει με ύφος αδιάφορο: «Σήμερα, η δασκάλα βρήκε ένα παιδάκι που είχε ψείρες». Αυτή η ατάκα για σας -και όλες τις μαμάδες- σημαίνει…συναγερμός! Δεν είναι εύκολο να τις δείτε, ιδίως εάν είναι «η πρώτη φορά». Τα ενήλικα έντομα έχουν μήκος 3-4 χιλιοστά και θα τα βρείτε στα αγαπημένα τους στέκια: αυχένας, κρόταφοι και αυτιά. Υπάρχει όμως περίπτωση να μην τα αναγνωρίσετε. Οι ψείρες γίνονται αόρατες μέσα στα μαλλιά, γιατί αλλάζουν ανάλογα με το χρώμα τους. Μπορεί να είναι καστανές, καστανόξανθες ή μαύρες. Πιο εύκολα εντοπίζονται οι κόνιδες, δηλαδή τα αυγά τους, που είναι άσπρες και κολλάνε 5-10 χιλιοστά από τη ρίζα της τρίχας.
Μέτρα πρόληψης και προστασίας
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ότι κάποιοι προσβάλλονται ευκολότερα από τους άλλους οφείλεται στις μικρότερες ανοσολογικές άμυνές τους _ και, φυσικά, στην ανεπαρκή πρόληψη. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε για να εμποδίσουμε, ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουμε το πρόβλημα; Μερικές μαμάδες που έχουν γίνει ειδικές, που έχουν ζήσει αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, θα σας συμβουλεύσουν να χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό χτενάκι. Θα σας βοηθήσει να ξετρυπώνετε τα παράσιτα και να ξεκολλάτε τις κόνιδες. Είναι αλήθεια το ιδανικό όπλο; Το σίγουρο είναι ότι θα σας διευκολύνει στο να ελέγχετε το δέρμα και να αφαιρείτε τις κόνιδες. Για να απαλλαγείτε, όμως, θα χρειαστεί θεραπεία με αφρόλουτρο και σαμπουάν με περμεθρίνη, την οποία θα επαναλαμβάνετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Οι κόνιδες ανοίγουν κάθε επτά ημέρες και κάθε έντομο παράγει 100 έως 200 κόνιδες, γι’ αυτό, εάν μετά την πρώτη θεραπεία έχουν επιβιώσει κάποιες, θα τις καταπολεμήσετε ώστε να απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα.
–  Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος σε τακτά διαστήματα από τους ανθρώπους του νηπιαγωγείου, αλλά και κάθε μαμά να ελέγχει καθημερινά το παιδί της, ώστε να προλάβει το πρόβλημα στην αρχή του.
–  Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά σαμπουάν που πολλές φορές συνοδεύονται και από την ανάλογη λοσιόν.  Υπάρχουν διάφορα αντιφθειριασικά προϊόντα στα φαρμακεία, τα οποία μάλιστα μπορείτε να πάρετε και χωρίς ιατρική συνταγή. Έχουν όμως πολλά χημικά και μερικά δεν είναι αποτελεσματικά.
–  Θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσετε τα ειδικά σαμπουάν μέσα σε 7 μέρες προληπτικά γιατί υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει αυγά και να έχουν εκκολαφτεί.
Τελικά κόλλησε!
Η αγωγή που σας προτείνουμε δεν διαφέρει πολύ από την πρόληψη. Αρκεί να πλένετε τα μαλλιά με ένα ειδικό σαμπουάν, κατά προτίμηση δύο φορές την πρώτη εβδομάδα και στη συνέχεια μία φορά κάθε επτά ημέρες για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Οι νεκρές πια κόνιδες, που κολλάνε ακόμα στις τρίχες, απομακρύνονται με ένα χτένι με πολύ πυκνά δόντια, το οποίο θα προμηθευτείτε μαζί με το σαμπουάν από το φαρμακείο.
Ελέγξτε σχολαστικά τα κασκόλ, τα καπέλα, το γιακά του παλτού ή του τζάκετ του, αλλά και τα παιγνίδια του, ιδίως τα λούτρινα. Τα παράσιτα δεν ριζώνουν εκεί, καθώς δεν βρίσκουν τροφή, αλλά μπορεί να παραμείνουν μπλεγμένα στο ύφασμα ή στο χνούδι. Σεντόνια και πετσέτες πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο στους 90 βαθμούς, τα ρούχα στους 60. Αν και οι κόνιδες ζουν μόνο 48 ώρες μακριά από το ανθρώπινο δέρμα, για να μην επιβιώσουν, βάλτε σε καραντίνα όλα τα λούτρινα παιχνίδια. Κλείστε τα σε πλαστικές σακούλες για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Πλύντε χτένες και τις βούρτσες με νερό και με το θεραπευτικό σαμπουάν.
Kι επειδή η φύση έχει το καλύτερο, το αγνότερο  και το  πιο αποτελεσματικό φαρμακείο, υπάρχει και η αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο που προτείνει η ομάδα του Lice Busters, του πλέον πρωτότυπου και αποτελεσματικού κέντρου αντιμετώπισης και πρόληψης ψείρας! Χωρίς προωθητικά χημικά φάρμακα που επιβαρύνουν τα παιδικά μαλλάκια, μόνο με αιθέρια έλαια και ειδικές εφαρμογές. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες, και είναι μοναδική και ξεχωριστή ανάλογα με την  περίπτωση αλλά και το μήκος των μαλλιών του κάθε παιδιού. Το σίγουρο είναι πως ακόμα  και μετά από μία και μόνο επίσκεψη, θα φύγετε με τα πιο όμορφα, καθαρά και υγιή κεφαλάκια, αποχαιρετώντας  με ασφάλεια και σιγουριά και μια για πάντα ψείρες και κόνιδες.
Για να γίνουν οι ψείρες… φάντασμα του παρελθόντος από τα μαλλάκια των παιδιών, αναλαμβάνουν δράση  σαν άλλοι…. Ghost busters  οι Lice Busters:  Τι είναι αυτό; Είναι το πρώτο κέντρο αντιμετώπισης και πρόληψης ψείρας στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας αφήνοντας τις καλύτερες και… χωρίς καθόλου φαγούρα εντυπώσεις.

Η ιδέα για το Lice Busters γεννήθηκε ξαφνικά… μέσα σε ένα πρότυπο παιδικό κομμωτήριο, δίνοντας επιτόπου απάντηση  και λύση σε πολλές μαμάδες που αναζητούσαν βοήθεια στη μάχη τους με το επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα της εμφάνισης ψείρας στα μαλλάκια των παιδιών τους,  νιώθοντας ανήμπορες κάθε φορά να τις αντιμετωπίσουν. Οι υπεύθυνοι του κομμωτηρίου ανέλαβαν άμεσα δράση με μια εκστρατεία ενημέρωσης πρώτα σε όλες τις μαμάδες στα σχολεία αλλά  και τους παιδικούς σταθμούς για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Έτσι από τις εναγώνιες συζητήσεις των μαμάδων αλλά και την έμπνευση και τεχνογνωσία  των ειδικών ανθρώπων,  η δημιουργία του πρώτου κέντρου αντιμετώπισης και πρόληψης ψείρας είναι πλέον γεγονός, σε ένα ολοκαίνουριο πρότυπο χώρο υψηλών προδιαγραφών υγιεινής κι αισθητικής, ειδικά διαμορφωμένο για να υποδεχτεί, φροντίσει και ανακουφίσει τα ταλαιπωρημένα παιδικά κεφαλάκια. 

Η oμάδα του Lice Busters και η εμπειρία της στα παιδιά ήρθε να σας απαλλάξει μια και έξω χωρίς προωθητικά χημικά φάρμακα, μόνο με αιθέρια έλαια και ειδικές εφαρμογές με ευαισθησία στο παιδί και στην μητέρα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες ανάλογα με την κάθε περίπτωση και το μήκος των μαλλιών του κάθε παιδιού, εξοντώνει ψείρες και κόνιδες με μια μόνο επίσκεψη.

Λυσικράτους 47, Καλαμάκι, τηλ.: 210 9801896