γονιμότητα

Τι σχέση έχει η γεύση με την ανδρική γονιμότητα;


Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Τι σχέση έχει η γεύση με την ανδρική γονιμότητα;
Οι πρωτεΐνες που μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε τις γεύσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα των ανδρών σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι δύο πρωτεΐνες (γνωστές και ως υποδοχείς γεύσης), οι οποίες επιτρέπουν στον οργανισμό μας να αντιλαμβάνεται τις γλυκές και τις αλμυρές γεύσεις στη γλώσσα, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του σπέρματος.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Monell στη Φιλαδέλφεια, και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της ανδρική υπογονιμότητας ή ακόμα και στην παραγωγή νέων ανδρικών αντισυλληπτικών.

Ο Μοριακός Βιολόγος Δρ Bedrich Mosinger, δήλωσε: «Η μελέτη αυτή αναδεικνύει μια σύνδεση μεταξύ του συστήματος της γεύσης και της αναπαραγωγικής ικανότητας των αρσενικών».

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι υποδοχείς γεύσης βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων του στομάχου και των εντέρων, η λειτουργία τους όμως παραμένει ασαφής.

Για αντιληφθούν το σκοπό τους, οι ερευνητές εξέτασαν τους υποδοχείς γεύσης που επιτρέπουν στους γευστικούς κάλυκες που βρίσκονται στη γλώσσα για να ανιχνεύουν τα σάκχαρα και τα αμινοξέα που παράγουν οι αλμυρές και οι γλυκές γεύσεις.

Και οι δύο πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη γεύση, είχαν προηγουμένως βρεθεί στους όρχεις και το σπέρμα των ποντικιών του εργαστηρίου, αλλά μέχρι τώρα, η λειτουργία τους ήταν άγνωστη.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους  οι ερευνητές προσπάθησαν να παράξουν ποντίκια, τα οποία δεν διέθεταν αυτούς τους υποδοχείς, με σκοπό να διαπιστώσουν τελικά πως χωρίς τους υποδοχείς της γεύσης τα ζώα ήταν ανίκανα να αναπαραχθούν.

Αυτό που προέκυψε είναι πως η αφαίρεση των συγκεκριμένων υποδοχέων από τους όρχεις ή το μπλοκάρισμά τους, προκαλούσε στειρότητα στα τρωκτικά.

Ποιοι συγχωρούν ευκολότερα την απιστία;
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexuality and Culture, οι άνθρωποι που συχωρούν ευκολότερα την απιστία του (ή τη...
Τελικά, το μέγεθος μετράει…
… αλλά σε συνδυασμό με ένα «αρρενωπό» αντρικό σώμα, υποστηρίζει πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα. 
Πόσο καλοί «οδηγοί» είναι τα σπερματοζωάρια;
Καθόλου καλοί, υποστηρίζει νέα έρευνα. Έχουν κακό «σύστημα πλοήγησης», που δεν τα βοηθά να φτάσουν στον επιθυμητό στόχο σώα και αβλαβή!
Οι 5 λόγοι που φωνάζω στον άντρα μου...μετά το μωρό!
Γιατί αλήθεια εμείς οι γυναίκες, μόλις γινόμαστε μαμάδες υιοθετούμε πιο αυταρχικές συμπεριφορές με τους συντρόφους μας, όσο κι αν τους αγαπά...
Γιατί οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα τους ωραίους άντρες;
Όλοι οι άντρες μπορεί να κάνουν κάτι που θα στεναχωρήσει ή θα εκνευρίσει την σύντροφο τους. Ορισμένες γυναίκες τους συγχωρούν. Άλλες πάλι όχ...
10 τροφές που καταπολεμούν την αϋπνία!
Η διατροφή που ακολουθούμε, επηρεάζει πολύ περισσότερο τον ύπνο μας απ’ όσο νομίζουμε. Στην πραγματικότητα μπορούμε να τον ρυθμίσουμε με βάσ...

Q&A
Έχω δύο παιδιά το ένα 7 (αγόρι) και το άλλο 4 (κορίτσι). Το αγόρι είναι ένα παιδάκι που γενικά τον λες "φοβητσιάρη", καλό και ευαίσθητο...
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...
Εσείς ρωτάτε και οι ειδικοί απαντούν:Νοε     24
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus