Πριν από ένα μήνα περίπου, η 65χρονη Annegret Raunigk έγινε πρώτη είδηση, όταν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος όχι σε 1 αλλά σε 4 μωρά.

Σήμερα, η γερμανίδα μαμά είναι και επίσημα η μεγαλύτερη γυναίκα στον κόσμο που γέννησε τετράδυμα! Όπως αναφέρει το CNN, η Raunigk έφερε στον κόσμο τα τέσσερα μωρά της (3 αγόρια και 1 κορίτσι) σε νοσοκομείο του Βερολίνου στις 19 Μαΐου 2015. Τα μικροσκοπικά νεογέννητα -που πήραν τα ονόματα Neeta, Dries, Bence και Fjonn- νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα νεογνών και η υγεία τους είναι καλή και σταθερή.

Να θυμίσουμε ότι η Raunigk ήταν ήδη μητέρα 13 παιδιών και γιαγιά 7 εγγονιών, όταν ξεκίνησε τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Προσπαθούσε να μείνει έγκυος για περισσότερο από ένα χρόνο, μιας και η μικρότερη κόρη της της ζητούσε επίμονα άλλο ένα αδερφάκι. Τελικά, έμεινε έγκυος από τράπεζα σπέρματος και ωαρίων, και ξαφνιάστηκε στην είδηση ότι και τα τέσσερα ωάρια γονιμοποιήθηκαν με επιτυχία στη μήτρα της. Παρόλο που ο γιατρός τής πρότεινε να μειώσουν επιλεκτικά τον αριθμό των εμβρύων, η ίδια δεν σκέφτηκε ποτέ αυτή την επιλογή.

Είναι πολλοί εκείνοι που δυσανασχετούν με την απόφαση της Raunigk να κάνει παιδιά σε τέτοια ηλικία. Γνωρίζοντας κανείς απλά μαθηματικά μπορεί να υπολογίσει ότι, όταν τα παιδιά της θα είναι μόνο 15 ετών, η μαμά τους θα έχει κλείσει ήδη τα 80. Μάλιστα, την κατηγορούν ως εγωίστρια και ανεύθυνη.

«Η ζωή με τα παιδιά είναι υπέροχη… έρχεσαι συνεχώς αντιμέτωπος με καινούριες προκλήσεις, και αυτό ακριβώς είναι που σε κρατάει νέο!», εξηγεί η ίδια και τονίζει ότι απολαμβάνει τη ζωή της ως «μεγάλη μαμά» και δεν θα άλλαζε το παραμικρό.