Άγγελος, Αγγελική
Οι άγγελοι αποτελούν πνευματικά υπερφυσικά όντα, που συναντώνται σε πολλά θρησκευτικά συστήματα. Σημαίνει άυλο πνευματικό ον, αγαθό πνεύμα, ωραίος άντρας, αγγελιοφόρος, απεσταλμένος.
Ο Άγγελος είναι ονειροπόλος και δίνει συχνά την εντύπωση ότι βρίσκεται «αλλού». Είναι, όμως, πεισματάρης και πετυχαίνει πάντα αυτό που βάζει στο μυαλό του. Η Αγγελική αγαπάει την τέχνη και τα ταξίδια. Είναι καλή φίλη και δημιουργεί ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Αυτή που ανήκει στην τάξη των αγγέλων, η πολύ ωραία.
Αιμίλιος, Αιμιλία
Ρωμαϊκό όνομα που στα λατινικά σημαίνει αντίζηλος ή ανταγωνιστής.
Σίγουρος για τον εαυτό του, ο Αιμίλιος ελίσσεται στις ίντριγκες και κατορθώνει να πετυχαίνει τους στόχους του. Εντυπωσιάζεται εύκολα. Η Αιμιλία, πάλι, είναι δίκαιη και κάτω από το γλυκό παρουσιαστικό της κρύβει μια σιδερένια θέληση.
Αίολος
Ο Δίας τον είχε διορίσει βασιλιά ενός μυθικού νησιού. Ζούσε εκεί με τη γυναίκα του, τους έξι του γιους (δυνατούς ανέμους) και τις έξι του κόρες (ήπιους ανέμους ή αύρες). Όταν άκουγε τους ανέμους σε συμφωνία, ερχόταν σε ψυχική ευφορία. Μία τέτοια ημέρα, έκανε το λάθος να παραδώσει τους αντίξοους ανέμους μέσα σε ασκούς στον Οδυσσέα. Ο Δίας, όμως, θύμωσε και δεν τον ξανατίμησε με την εμπιστοσύνη του.
Ο Αίολος είναι προικισμένος με αρετές, είναι ιδιόρρυθμος κι ενθουσιώδης, δημιουργικός και αγαπητός στο περιβάλλον του. Τις περισσότερες φορές αργεί να ωριμάσει.
Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα
Ετυμολογικά σημαίνει σπρώχνω τους εχθρούς. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο μεγάλος στρατηλάτης, που διέδωσε τον Ελληνισμό σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Η Αλεξάνδρα ήταν μια θεά της Λακωνίας που κρατούσε λύρα, μια περίφημη ζωγράφος της Ελληνιστικής περιόδου και μια χριστιανή ασκήτρια του 4ου αιώνα μ.Χ.
Ο Αλέξανδρος έχει ισχυρή θέληση και αδύναμη φαντασία. Είναι πρακτικός και ρεαλιστής. Αγαπά την εύθυμη πλευρά της ζωής. Η θέλησή του είναι τόσο ισχυρή, ώστε δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να καταφέρει ό,τι για τους άλλους είναι απλώς αδύνατο. Η Αλεξάνδρα είναι φιλοσοφημένη και καλλιεργημένη, εκτιμά και τα υλικά αγαθά και την οικονομική ασφάλεια. Ανεξάρτητη και δυναμική, ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Αγαπά τον αθλητισμό.
Αλέξης, Αλέξιος, Αλεξία
Ρωμαίος ευγενής, ο Αλέξιος εγκατέλειψε τα επίγεια αγαθά κι έζησε σαν ζητιάνος στη Συρία. Επιστρέφοντας στη Ρώμη, πέρασε όλη του τη ζωή με νηστεία. Στην Ελλάδα, πολλά κορίτσια ονομάστηκαν έτσι μετά τη βάφτιση της κόρης του βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας.
Ο Αλέξιος είναι κλειστός και μελαγχολικός χαρακτήρας, έχει ανάγκη από τρυφερότητα και στοργή. Σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, παίρνει ενέργεια από την υποστήριξη της οικογένειάς του, την οποία και θεωρεί σημαντική. Ενώ μιλάει πολύ, μπορεί ξαφνικά να απομονωθεί στον εαυτό του. Η Αλεξία, επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνική. Αγαπάει την τέχνη και προτιμά ιδιαίτερα το χορό. Όταν νιώθει ότι την αγαπούν, μπορεί να κάνει θαύματα.
Αλίκη
Αγία που μαρτύρησε στη Νικομήδεια. Είναι ένα όνομα που υπάρχει και συνηθίζεται σε όλες τις γλώσσες. Έχει εμπνεύσει πολλούς συγγραφείς και καλλιτέχνες.
Είναι υπεύθυνη και ακούραστη. Έχει ανάγκη από στόχους και ιδανικά, για να αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις σ' αυτά. Επιβάλλεται στη σχέση της με τους άλλους και είναι φωτογενής προσωπικότητα. Δεν διακρίνεται για το χιούμορ της.
Άλκηστις
Είναι η όμορφη βασιλοπούλα που παντρεύτηκε τον Άδμητο. Όταν εκείνος κινδύνεψε, η Άλκηστις προσφέρθηκε να πεθάνει στη θέση του. Έγινε πηγή έμπνευσης ποιητών και καλλιτεχνών.
Είναι άνθρωπος της δράσης, νευρώδης και αεικίνητη. Έμπιστη φίλη και καλή παρέα με ευχάριστη προσωπικότητα, είναι λίγο συμβατική και μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων.
Αλκιβιάδης
Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός. Γενναίος πολεμιστής, επιχείρησε την παράτολμη εκστρατεία στη Σικελία. Σπάταλος και πανέμορφος, κατασπατάλησε την οικογενειακή του περιουσία στο βωμό της ψυχαγωγίας του. Αλαζονικός και ιδιόρρυθμος όπως ήταν, έκοψε την ουρά του σκύλου του για να προκαλέσει τα σχόλια του κόσμου.
Κλείνεται εύκολα στον εαυτό του από υπέρμετρη ευαισθησία. Αγαπάει την καλή ζωή, το χρήμα και, φυσικά, τη διασκέδαση. Μερικές φορές είναι πολύ θαρραλέος.
Αλφρέδος
Όνομα γερμανικής προέλευσης. Σημαίνει ήρεμος και ειρηνικός. Ήταν μοναχός που έγινε επίσκοπος.
Ήρεμος αλλά συχνά και πεισματάρης. Όταν έχει μία γνώμη, γίνεται «αγύριστο κεφάλι». Του αρέσει η κοσμική ζωή κι έχει καλλιτεχνικές τάσεις.
Αμαριλλίς
Όνομα βοσκοπούλας στο Γ΄ Ειδύλλιο του Θεόκριτου. Αγαπήθηκε πολύ αυτό το όνομα στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Υπάρχει ακόμη και το ομώνυμο φυτό που μοιάζει με κρίνο.
Παρόλο που έχει ευχάριστο χαρακτήρα, έχει και αρκετές αναστολές. Επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον της. Είναι πολύ καλή κι έμπιστη φίλη, ενώ αναζητεί συνεχώς καινούργιες φόρμες για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της.
Αναΐς
Υποκοριστικό του Κέλτη Θεού Άνα, που ταυτίστηκε αργότερα με την Αγία Άννη.
Δημιουργική, αγαπάει τη ζωή και την τέχνη. Περίεργη και θαρραλέα, προπορεύεται της εποχής της. Πολύ ρομαντική και ταυτόχρονα προσγειωμένη στην πραγματικότητα.
Αναστάσιος, Αναστασία
Το όνομά του προέρχεται, βέβαια, από την Ανάσταση του Χριστού.
Ο Αναστάσιος είναι αυταρχικός και επιβλητικός. Εκτιμάει τα υλικά αγαθά και κοπιάζει να τα αποκτήσει. Του αρέσει να δίνει συμβουλές. Τα ίδια ισχύουν και για την Αναστασία, που είναι όμως πιο ήπια αλλά αρκετά εγωκεντρική.
Ανδρέας
Ο Απόστολος και πρώτος μαθητής του Ιησού. Το όνομά του σημαίνει θαρραλέος, άφοβος.
Οικογενειάρχης, με κοινωνικά και ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα. Κερδίζει την υποστήριξη των ισχυρών. Είναι ζηλιάρης, πεισματάρης και οικονόμος. Έξυπνος, με ιδέες συχνά πολύ πρωτότυπες.
Άννα
Μητέρα της Θεοτόκου (από το εβραϊκό Χάννα).
Σοβαρή και δυναμική η Άννα, ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Πολύ συχνά έχει καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, απολαμβάνει τα υλικά αγαθά. Της αρέσει να δίνει συμβουλές.
Αντώνιος, Αντωνία
Κύριος και δυναμικός εκπρόσωπος από την ιστορία, ο Μάρκος Αντώνιος ήταν γενναίος και γοητευτικός εραστής της Κλεοπάτρας. Επίσης, ο Άγιος Αντώνιος, ο οποίος και ήταν ο θεμελιωτής του μοναχικού βίου.
Ο Αντώνιος είναι γεννημένος για επικοινωνία, χρειάζεται ποικιλία. Δίνει σημασία στις απολαύσεις και τις διασκεδάσεις. Κυκλοθυμικός, ενθουσιώδης, θυμώνει εύκολα. Αντωνία ήταν το όνομα που διάλεξε ο Μάρκος Αντώνιος και για τις δύο κόρες του. Διακρίνεται για την κοινή λογική και την κρίση της. Είναι πιστή, με εργατικό πνεύμα και αναπτυγμένο το μητρικό ένστικτο.
Απόστολος
Ένας από τους Δώδεκα Αποστόλους.
Κοινωνικός και γλεντζές, ο Απόστολος λατρεύει τη ζωή και τις απολαύσεις της. Του αρέσουν οι γυναίκες και το καλό φαγητό. Ευγενικός και ήπια προσωπικότητα, αρνείται να δει πέρα από την επιφάνεια.
Άρης
Θεός του Ολύμπου με μεγάλες αντιπάθειες μέσα στο δωδεκάθεο. Αγαπημένος θεός των Ρωμαίων.
Έξυπνος, εργατικός, φιλόδοξος, μελετηρός, λατρεύει όμως και τις διασκεδάσεις. Πετυχαίνει όπου στοχεύει και έχει πολλά ενδιαφέροντα.
Αρθούρος
Όνομα γαλατικής προέλευσης, που σημαίνει αρκούδα.
Θεληματικός και έξυπνος, ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα. Μένει ανεπηρέαστος από τη γνώμη των άλλων. Σύντροφος πιστός και συναισθηματικός.
Αριάδνη
Σημαίνει πάναγνη ή που αρέσει πολύ. Ερωτεύτηκε παράφορα το Θησέα και του έδωσε το μίτο για να βγει από το λαβύρινθο. Εκείνος την εγκατέλειψε.
Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, που σπάνια περνάει απαρατήρητη. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι εμπειρίες και η δημιουργία. Είναι φιλόδοξη και ανασφαλής όταν δεν έχει χρήματα.
Αριστείδης
Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός.
Ευχάριστη προσωπικότητα, με ευγένεια ψυχής, καλλιέργεια και υψηλή κοινωνικότητα. Είναι λίγο ματαιόδοξος και αρκετά σπάταλος.
Αρμάνδος
Όνομα γερμανικής προέλευσης, που σημαίνει άνθρωπος του πολέμου.
Είναι έξυπνος, αρκετά υπολογιστής, με ατσαλένια θέληση και ελάχιστο συναισθηματισμό.
Αρσινόη
Παλλακίδα του Φιλίππου του Β΄ της Μακεδονίας. Έγινε σύζυγος του στρατηγού Λάγου και μητέρα του Πτολεμαίου του Α΄.
Φύση περιπετειώδης, αναζητά συνεχώς καινούργιες εμπειρίες, γνωριμίες και της αρέσουν τα ταξίδια. Είναι άστατη στις επιλογές της. Ερωτεύεται με πάθος, αλλά χωρίς διάρκεια.

Q&A
Η σύζυγος μου απέβαλλε. Τι μπορώ εγώ και το άμεσο περιβάλλον να της προσφέρουμε σε ψυχολογική συμπαράσταση. Πως μπορούμε να την βοηθήσουμε ν...
Ο γιατρός μου θέλει να κάνω κάθε μήνα υπερηχογράφημα για να βλέπουμε το μωρό, αλλά ανησυχώ μήπως μπορεί να το βλάψει η υπερβολικά συχνή έκθε...
Καλημέρα, έχω δυο κοριτσάκια δίδυμα 2,5 ετών . Η μια από της δύο ενώ αποζητά την αδελφή της, την νοιάζεται σε πολλές στιγμές δεν θέλει με τί...


Σεπ     21
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού