10 επιλογές για να απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά μας την περιπέτεια, χωρίς να πάμε μακριά! Το παιχνίδι των παιδιών είναι στη φύση τους. Κι εμείς όμως, βλέποντας όλη αυτήν την ανεμελιά, το πάθος για ζωή και το κυνήγι της φαντασίας, γινόμαστε λίγο παιδιά. Θυμόμαστε τις δικές μας περιπέτειες στις αλάνες και τα δάση, τις ώρες που περνούσαμε για να ξεσκεπάσουμε κάθε μυστικό και να απολαύσουμε κάθε ομορφιά της φύσης. Τότε που δε μας ένοιαζε να λερωθούμε, να βραχούμε, να σκαρφαλώσουμε στα δέντρα και να έρθουμε σε επαφή με το γρασίδι και τα φυτά. Τότε που πιστεύαμε ότι ήμασταν άφθαρτοι και μόνο αν μας τσιμπούσε καμιά μέλισσα τρέχαμε κλαίγοντας στη μαμά μας να μας κάνει καλά βάζοντας πάνω μας τις μαγικές αλοιφές για να εξαφανιστούν οι ερεθισμοί και η φαγούρα.

Αυτές οι όμορφες αναμνήσεις είναι τελικά που μας κάνουν να θέλουμε να μεταδώσουμε και στα δικά μας παιδιά τη μαγεία που κρύβει το παιχνίδι στη φύση και να τα κάνουμε να αφήσουν στην άκρη τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Και μαζί να αφήσουν οποιοδήποτε φόβο για το φυσικό περιβάλλον και τους μικρούς εχθρούς που μπορεί να κρύβει. Όπως τον πιο αντιπαθητικό καλοκαιρινό γνώριμο τους, τα κουνούπια που έλκονται από τις οσμές του σώματος και την θερμότητά του, προκαλώντας τα να σκανάρουν κάθε σπιθαμή του σώματός μας για να το γεμίσουν με τσιμπήματα. Όμως τίποτα δε θα έπρεπε να μας σταματήσει από το να ζούμε μαζί με το παιδί μας την περιπέτεια. Γι’ αυτό βάλτε στο summer kit μία Fenistil, και βγείτε έξω στη φύση.. Δέκα επιλογές για να απολαύσετε τη φύση

1. Αν ζείτε στην πόλη η πιο εύκολη λύση είναι να πείσετε το παιδί σας να βγει έξω από το σπίτι. Βγείτε μαζί στη γειτονιά και απολαύστε ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού με ότι σας προσφέρει το περιβάλλον.

2. Κάθε γειτονιά έχει και το δικό της πάρκο με μια παιδική χαρά. Μάθετέ του το παιχνίδι όπως το ξέρετε εσείς ως παιδιά και ξεκινήστε μαζί του το σκαρφάλωμα στα δέντρα.

3. Μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο είναι η απόλυτη σύνδεση με τη φύση. Το εξωτικό περιβάλλον και τα πανέμορφα ζώα θα ξετρελάνουν το παιδί σας, ενώ τα ζώα θα γίνουν οι καλύτεροι του φίλοι.

4. Οι περισσότερες οικογένειες αξιοποιούμε την Πρωτομαγιά για ένα απολαυστικό πικ-νικ στην ύπαιθρο. Ωστόσο, το πάντα ηλιόλουστο κλίμα που έχουμε μας καλεί να βγαίνουμε πιο συχνά στη φύση με τα παιδιά και ένα πικ-νικ είναι πάντα μια καλή ιδέα.

5. Ένα βήμα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και προτού κλείσετε τα εισιτήρια  του ξενοδοχείου σας, μήπως να σκεφτείτε καλύτερα τα οφέλη του κάμπινγκ για το παιδί σας. Θα γνωρίσει πως είναι να κοιμάται κανείς στη φύση, να τη προστατεύει και να γίνεται ένα με αυτή.

6. Τα παιχνίδια στο νερό και την άμμο, τα οφέλη της κολύμβησης, η αναζήτηση περίεργων κοχυλιών είναι αρκετά για να γίνει η παραλία το αγαπημένο μέρος των μικρών μας φίλων.

7. Στα ταξίδια σας μη χάνετε την ευκαιρία να κάνετε μια στάση στα μεγάλα εντυπωσιακά δάση. Μπορείτε να συλλέξετε λουλούδια, να παίξετε κυνηγητό κι ύστερα να συνεχίσετε το δρόμο σας, αφού θα έχετε απολαύσει μικρές στιγμές παιχνιδιού.

8. Η κατασκήνωση είναι ένας ιδανικός τρόπος να βοηθήσετε το παιδί σας να συνυπάρξει με τη φύση, συμβιώνοντας μαζί με άλλα παιδιά και ανακαλύπτοντας κάθε μέρα κάτι καινούριο με ατέλειωτα παιχνίδια.

9. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε μια οικογενειακή ορειβασία στην Πάρνηθα. Η μαγευτική διαδρομή ανάμεσα στα δέντρα και τα μικρά μονοπάτια θα εκπλήξουν σίγουρα τα παιδιά σας και θα θέλουν να εξερευνήσουν το τοπίο όσο περισσότερο μπορούν. 10.

Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά της πόλης για να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο και να απολαύσετε όλα όσα μας προσφέρει απλόχερα η φύση καθημερινά και τα θεωρούμε δεδομένα.

Απολαύστε στιγμές γέλιου και χαράς μαζί με τα παιδιά σας, κι αφήστε τα να διασκεδάσουν στο φυσικό περιβάλλον κάθε μέρα της ζωής τους. Μην χρονοτριβείτε. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας το παιχνίδι αυτό, αλλά προσοχή στους κινδύνους από διάφορα έντομα, ζουζούνια κτλ που μπορεί να σας τσιμπήσουν και να σας προκαλέσουν κνησμό και ερεθισμό και να σας καταστρέψουν την όμορφη διασκέδαση σας. Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά!