6 Ιδέες για αξέχαστες περιπέτειες στη φύση!
Όλοι οι γονείς απολαμβάνουμε το παιχνίδι και στιγμές διασκέδασης με τα παιδιά μας. Παρόλο που πολλές φορές, η ασφυκτική καθημερινότητα δε μας το επιτρέπει, δεν πρέπει ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας και μάλιστα σε ένα διαφορετικό και οικείο περιβάλλον, όπως είναι η φύση!
Η φύση είναι το καταλληλότερο μέρος για να γίνουμε κι εμείς ξανά παιδιά, μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει εμείς να αναλάβουμε την ευθύνη ώστε τα παιδιά μας να περάσουν όσο πιο ανέμελα και με λιγότερα ατυχήματα. Προνοώντας μόνο θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από τα τσιμπήματα των εντόμων που υπάρχουν σε αφθονία στο ύπαιθρο και έχοντας προμηθευτεί όχι μόνο εντομοαπωθητικά, αλλά και και ειδικά Gel και Roll On που βρίσκονται στα φαρμακεία, ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι, να καταφέρουμε να σταματήσουμε τον ερεθισμό και την φαγούρα και να ανακουφιστούν.

 Ας αφήσουμε στην άκρη το φόβο για τις μικρές παγίδες που επιφυλάσσει η φύση και ας κάνουμε μοναδικές εξορμήσεις με ασφάλεια!

Ιδέες που …φυσικά και θα λατρέψουν!
1.
Οι εκδρομές στη φύση σημαίνουν ατέλειωτο μυστήριο και εξερεύνηση! Ντύστε τα παιδιά σας  μικρούς εξερευνητές και δώστε τους ένα μεγεθυντικό φακό και αφήστε τα ελεύθερα να εξιχνιάσουν το μυστήριο της φύσης.
Extra tip: Φορέστε τους ρούχα που να καλύπτουν όλο το σώμα, χωρίς αρώματα, που έλκουν τα κουνούπια και διάφορα άλλα έντομα.

2.
Φροντίστε να οργανώσετε μια εκδρομή μαζί με φιλικές σας οικογένειες. Χωρίστε τα μικρά παιδιά σε ομάδες και οργανώστε ένα αξέχαστο «κυνήγι θησαυρού» που θα τα βοηθήσει να λειτουργήσουν σαν ομάδα, αλλά και να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον.
3.
Ξεκινήστε ένα παιχνίδι αφιερωμένο στις αισθήσεις των παιδιών. Κλείστε τους τα μάτια, οδηγήστε τα προσεκτικά σε διάφορα λουλούδια ή φυτά για να μάθουν να ξεχωρίζουν τις μοναδικές μυρωδιές τους.
Extra tip: Επειδή πολλά είδη λουλουδιών μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, κοκκινίλες, εξανθήματα, καλό θα ήταν να έχετε κοντά σας ειδικά Gel και Roll On, για άμεση ανακούφιση.
4.
Θυμάστε τότε που μαζεύαμε μανιωδώς φύλλα και λουλούδια από διαφορετικά φυτά και άνθη, για να φτιάξουμε το περιβόητο «φυτολόγιο» για το σχολείο; Εκμεταλλευτείτε το για να γνωρίσουν τα παιδιά σας το φυσικό περιβάλλον και να αισθανθούν πιο άνετα. Εκτός από το φυτολόγιο, μπορείτε να μαζέψετε φυτά, όπως για παράδειγμα τα κουκουνάρια και να φτιάξετε μια κατασκευή ή κάποιο διακοσμητικό για το παιδικό δωμάτιο, έτσι ώστε να θυμίζετε στο παιδί σας πόσο ιδιαίτερο και μοναδικό είναι το παιχνίδι στη φύση.
Extra tip: Προσοχή σε αυτά που μαζεύεται ώστε να μην κρύβεται κάποια μελισσούλα ή κάποιο άλλο ζουζούνι μέσα.
5.
Αν θέλετε το παιδί σας να δοκιμάσει πιο περιπετειώδη παιχνίδια, μπορείτε να ψάξετε διάφορους εξωτερικούς χώρους περιπέτειας που μαθαίνουν στα παιδιά την αναρρίχηση σε δάση, το σκαρφάλωμα ακόμη και την ορειβασία. Θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους, αλλά και τη μαγεία και τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να τους προσφέρει η φύση που τα περιβάλλει.
6.
Τώρα που είναι και καλοκαίρι μη ξεχνάτε ότι τα θαλάσσια παιχνίδια είναι ίσως και τα αγαπημένα των παιδιών. Εφοδιαστείτε με μάσκες και ξεκινήστε μαζί την εξερεύνηση κάτω από το νερό, παρατηρώντας τα ψάρια και μαζεύοντας περίεργα κοχύλια. Το παιχνίδι βέβαια, συνεχίζεται και έξω από το νερό, αφού μπορείτε να περάσετε ατέλειωτες ώρες χτίζοντας παλάτια στην άμμο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει το ασταμάτητο μυαλό ενός παιδιού.
Extra tip: Μέδουσα, τσούχτρα, και πολλά άλλα θαλάσσια ζωύφια παραμονεύουν να σας χαλάσουν την ξενοιασιά! Για αυτό να έχετε πάντα μαζί σας κάποιο Gel ή Roll On για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Έτοιμοι για περιπέτεια; Βάλτε στο summer kit σας μία Fenistil για να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς εισβολείς και απολαύστε με τα παιδιά σας αξέχαστες εξορμήσεις στη φύση.