Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σιγουρευτούμε για το αν το βάρος του παιδιού μας είναι φυσιολογικό, είναι να συμβουλευτούμε το γιατρό για τις αναλογίες ύψους- βάρους. Τα παιδιά συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να ψηλώνουν, επομένως μεταβάλλεται και η κατανομή του βάρους. Επομένως, μην βιάζεστε να κάνετε υποθέσεις και να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα σε σχέση με το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι.

Αν το παιδί σας είναι δραστήριο, σημαίνει ότι κοιτάζει προς τη σωστή κατεύθυνση εφόσον υπάρχει μία σημαντική συσχέτιση μεταξύ παιδικής παχυσαρκίας και έλλειψης άσκησης. Συνεχίστε να ενθαρρύνετε το παιδί και να το επιβραβεύετε αν ασχολείται με οποιαδήποτε σωματική άσκηση. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά που είναι πραγματικά υπέρβαρα, δεν αγαπούν την κίνηση και την άσκηση.

Αν συνεχίζετε να ανησυχείτε για το βάρος του παιδιού και ο γιατρός προτείνει να χάσει κάποια κιλά, προσπαθήστε να του δείξετε πώς να τρώει πιο ισορροπημένα και γίνετε εσείς το παράδειγμα. Μην το επιβραβεύετε με παχυντικά φαγητά και μην κάνετε τόσο μεγάλο θέμα την κατανάλωση γλυκών ή αναψυκτικών.