Το παιδί επιστρέφει πεινασμένο από το σχολείο ή από τις απογευματινές του δραστηριότητες και θέλει να φάει κάτι αμέσως. Αντί να του δώσετε ένα ανθυγιεινό σνακ, πάρτε μερικές ιδέες που κάνουν διατροφικό καλό στο παιδί και θα τα λατρέψει γευστικά.

Μπουκίτσες ενέργειας από βατόμουρο

Υλικά: 1 φλιτζάνι παγωμένα βατόμουρα, 2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα, 1 φλιτζάνι κάσιους, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, μισό φλιτζάνι σταφίδες και μία πρέζα αλάτι

Σε ένα μίξερ προσθέστε την καρύδα, τα κάσιους, τις σταφίδες, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα παγωμένα βατόμουρα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, φτιάξτε με τα χέρια σας μικρές μπάλες και βάλτε τες στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.

Γρανίτες από καρύδα και μύρτιλα

Απλά ρίξτε στο μπλέντερ μύρτιλα, γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Πάρτε θήκες για σπιτικές γρανίτες ώστε να βάλετε μέσα το κρεμώδες μίγμα και να παγώσει στην κατάψυξη.

Νάτσος από μήλο

Υλικά: 1 μήλο, 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο από φουντούκι, 1 κουταλιά του γλυκού λιωμένο λάδι καρύδας, μισή κουταλιά του γλυκού σιρόπι σφενδάμου, και όποια γαρνιτούρα σας αρέσει (νιφάδες δημητριακών, κανέλα, ξηροί καρποί)

Κόψτε το μήλο σε φέτες και ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ για να το ρίξετε πάνω από τις φέτες μήλου.

Σουβλάκι φρούτων με σάλτσα σοκολάτας

Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας: 1 φλιτζάνι βρεγμένα κάσιους, 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου, μισό φλιτζάνι γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπήστε στο μπλέντερ τα κάσιους, το κακάο σε σκόνη, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι το μίγμα να γίνει πυκνό και κρεμώδες. Προσθέστε γάλα για να μην είναι τόσο παχύρρευστο και λίγο σιρόπι για να γίνει πιο γλυκό. Βάλτε το στο ψυγείο.

Για τα σουβλάκια, πάρτε τα αγαπημένα φρούτα του παιδιού και ξύλινα καλαμάκια για να περάσετε διαφορετικές γεύσεις στο καθένα