Τορτίγιες με γαλοπούλα και λαχανικά
Για 2 άτομα
Υλικά
1 κομμάτι στήθος γαλοπούλας (175 γρ).
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κομμάτι αγγούρι (5 εκ.)
2 φύλλα μαρούλι
2 μεγάλες μαλακές τορτίγιες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. γλ. σάλτσα hoisin (θα τη βρείτε στα σουπερμάρκετ στα κινέζικα προϊόντα)
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Πασπαλίζετε με ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά, γυρίζοντάς τα για να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε διαγώνια σε λωρίδες. Κόβετε το αγγούρι σε ροδέλες και στη συνέχεια σε λεπτά στικς. Διπλώνετε τα φύλλα του μαρουλιού και τα κόβετε σε λωρίδες. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες είτε στο φούρνο μικροκυμάτων (για 8 λεπτά την καθεμία) είτε στο τηγάνι για ένα λεπτό. Απλώνετε τη σάλτσα hoisin πάνω στις τορτίγιες, μοιράζετε από λίγο μαρούλι, τα στικς αγγουριού, τα κρεμμυδάκια και στο κέντρο τη γαλοπούλα (φροντίστε τα υλικά να μη φτάνουν μέχρι τις άκρες, για να μη χυθούν έξω όταν τις διπλώσετε). Διπλώνετε τα πλαϊνά κάθε τορτίγιας προς το κέντρο και στη συνέχεια ρολάρετε από τη μία πλευρά προς την άλλη, προσέχοντας να «κλείσετε» καλά το περιεχόμενο. Κόβετε τις τορτίγιες στα δύο και βάζετε τα κομμάτια στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.  
Σαλάτα με μπρόκολο, μακαρόνια και λουκάνικα κοκτέιλ
Για 4 άτομα
Υλικά
350 γρ. λουκάνικα κοκτέιλ
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200 γρ. κορφές από μπρόκολο
200 γρ. μακαρόνια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. μέλι
2 κ. γλ. γλυκιά σος τσίλι
3 κ. γλ. κέτσαπ
1/2 κ. γλ. κορνφλάουερ
3 κ. σ. σόγια σος
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τα λουκάνικα σ’ ένα ταψί, τα ραντίζετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε ροδέλες. Κόβετε το μπρόκολο σε φουντίτσες, το βάζετε στο τηγάνι, σκεπάζετε με βραστό νερό, το αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά και στη συνέχει το στραγγίζετε. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι με τη σος τσίλι, το κέτσαπ, το κορνφλάουερ, τη σόγια σος και 100ml νερό. Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ξεβγάζετε με κρύο νερό. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε και τις πιπεριές για άλλα 3 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα μπρόκολα, τα λουκάνικα, τη σάλτσα και τα μακαρόνια, ανακατεύετε για ένα λεπτό και σερβίρετε αμέσως.
Κοτομπουκιές
Για 4 άτομα
Υλικά
350 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
1 αυγό
125 γρ. ψίχουλα από λευκό ψωμί
4 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. σ. μουστάρδα
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα. Κόβετε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μπουκιές. Προσθέτετε λίγο αλάτι στο αλεύρι και το απλώνετε σε ρηχό πιάτο. Σε άλλο πιάτο χτυπάτε ελαφρά το αυγό. Τέλος, σ’ ένα τρίτο πιάτο απλώστε τα ψίχουλα. Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου αρχικά από το αλεύρι, στη συνέχεια βουτήξτε τα στο αυγό και τέλος στα ψίχουλα. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο (να φτάσει σε ύψος περίπου 5 χιλιοστά) και τηγανίζετε τις κοτομπουκιές μέχρι τα ψίχουλα να αποκτήσουν χρυσό χρώμα (περίπου 3 λεπτά). Τα γυρίζετε και τα αφήνετε άλλα 2-3 λεπτά για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Αφήνετε τις κοτομπουκιές να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα μαγιονέζας-μουστάρδας.
Πίτα του βοσκού
Για 4-5 μερίδες
Υλικά
750 γρ. πατάτες μέτριου μεγέθους
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μεγάλα καρότα
400 γρ. μαγειρεμένο μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας
2 κ. σ. ελαιόλαδο
400 γρ. φασόλια από κονσέρβα
200ml ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
1/2 κ. γ. αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη
2 κ. σ. ντοματοπελτέ
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες (πάχους περίπου 5 χιλιοστών). Γεμίζετε ένα βαθύ τηγάνι με βραστό νερό, ρίχνετε λίγο αλάτι και τις πατάτες και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, κόβετε το κρεμμύδι και τα καρότα σε κύβους. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για τρία λεπτά. Κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκιές και το προσθέτετε στο τηγάνι, μαζί με τα φασόλια, το θυμάρι ή τη ρίγανη και τον ντοματοπελτέ. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει. Προθερμαίνετε το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία του φούρνου σας. Στραγγίζετε τις πατάτες. Ρίχνετε το μείγμα με το κρέας σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος και το απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Από πάνω βάζετε τις πατάτες. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στο γκριλ για 6-8 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ξεροψήνονται στις άκρες.
Μίνι κέικ σοκολάτας
Για 4 κέικ
Υλικά
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
25 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
4 κ. σ. γάλα
25 γρ. σκόνη κακάο
2 κ. σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, τα ανακατεύετε με τη μαργαρίνη και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσθέτετε τους κρόκους στη σοκολάτα και βάζετε τα ασπράδια σε άλλο μπολ. Ανακατεύετε το κακάο με το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας, μαζί με το γάλα και 50 γρ. από τη ζάχαρη. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα ανακατεύοντας ελαφρά μ’ ένα κουτάλι. Μοιράζετε το μείγμα σε τέσσερα ατομικά πυρίμαχα σκεύη και ψήνετε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
Πολύχρωμο φρουτ παντς
Για 2 ποτήρια
Υλικά
3 ακτινίδια
150ml γιαούρτι με γεύση λεμόνι ή πορτοκάλι
1 μικρό μάνγκο
2 κ. σ. πορτοκαλάδα ή χυμό μήλο
150 γρ. μούρα
1-2 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ακτινίδια, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Μοιράζετε τον πολτό σε δύο ψηλά ποτήρια. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο καθένα από μια γεμάτη κουταλιά γιαούρτι και το απλώνετε μ’ ένα κουταλάκι για να δημιουργήσει μια στρώση. Κόβετε το μάνγκο στη μέση, το καθαρίζετε, το κόβετε κομμάτια και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκάλι ή μήλο για να γίνουν πολτός. Το προσθέτετε στα ποτήρια και από πάνω βάζετε άλλη μία στρώση γιαουρτιού. Λιώνετε στο μπλέντερ τα μούρα και περνάτε τον πολτό από σουρωτήρι. Δοκιμάζετε, κι αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο μέλι. Βάζετε τον πολτό από τα μούρα στην κορυφή των ποτηριών και σερβίρετε με χοντρό καλαμάκι.