Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα λιπαρά είναι ανθυγιεινά και «παχαίνουν» και γι’ αυτό πρέπει να απουσιάζουν από το καθημερινό διαιτολόγιο. Όμως, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη τα λιπαρά, γιατί είναι δομικά συστατικά των κυττάρων μας, βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, και Ε, είναι πηγή ενέργειας και συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σε διαδικασίες ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος και της χοληστερίνης.  Στη διατροφή τα λιπαρά πρέπει να αποτελούν το 30-35% του συνόλου των θερμίδων που προσλαμβάνουμε καθημερινά. Όλα τα λιπαρά, όμως, δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία.  Προέρχονται από δύο πηγές: τα λιπαρά φυτικής προέλευσης (ελαιόλαδο, μαργαρίνες κλπ), τα οποία είναι πηγή ακόρεστων «καλών» λιπαρών. τα λιπαρά ζωικής προέλευσης (αγελαδινό βούτυρο, κόκκινο κρέας κλπ) περιέχουν κυρίως κορεσμένα «κακά» λιπαρά, τα οποία επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να μάθουμε στη διατροφή μας να επιλέγουμε τα «καλά» λιπαρά και να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα λεγόμενα «κακά» λιπαρά. Γι’ αυτό: προτιμήστε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για τις σαλάτες σας ή τις σάλτσες  Καταναλώστε ψάρια (και ειδικά τα λιπαρά ψάρια, όπως τόνος, σαρδέλα, σκουμπρί κλπ) 2 φορές την εβδομάδα Προτιμήστε  ΒΙΤΑΜ στο πρωινό σας Φτιάξτε υγιεινότερα σνακ, επιδόρπια και φαγητά με ΒΙΤΑΜ τύπου soft. Γιατί να αντικαταστήσετε τα ζωικής προέλευσης λιπαρά με ΒΙΤΑΜ: Αποτελεί καλή πηγή απαραίτητων ω-λιπαρών  Είναι ελεύθερο από trans λιπαρά  Είναι πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D και Ε  Έχει ισορροπημένη σύνθεση, με περισσότερα «καλά» λιπαρά σε σχέση με τα ζωικά λιπαρά και παράλληλα λιγότερες θερμίδες  Χάρη στην ευρεία χρήση τoυ, το ΒΙΤΑΜ διευκολύνει την καθημερινή πρόσληψη των απαραίτητων λιπαρών που χρειαζόμαστε. π.χ. στο ψωμί για πρωινό, στο τοστ για κολατσιό κλπ.