Το Cambridge English δημιούργησε ένα νέο online και διασκεδαστικό παιχνίδι το «Shop and Drop« με στόχο να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να εξασκήσουν τα Αγγλικά τους παίζοντας! Το «Shop and Drop« δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον για καταναλωτικές αγορές, ιδανικό για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Οι ειδικοί στο Cambridge English, που δημιούργησαν  το παιχνίδι, αναφέρουν ότι αφορμή για τη δημιουργία του στάθηκαν τα αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών στην εκπαίδευση που δεν έχουν άλλο μακροπρόθεσμο στόχο από το να βοηθήσουν τους γονείς να προετοιμάσουν το παιδί τους για ένα σπουδαίο μέλλον!
Η Διονυσία Ιωάννου, Head of Marketing S. Europe, αναφέρει ενδεικτικά: «Πρόσφατες έρευνες, όπως η «Ευρωπαϊκή Έρευνα του 2012 για τις Γλωσσικές Δεξιότητες»,  στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 50.000 μικροί μαθητές, έδειξε ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα αγγλικά όταν έχουν κίνητρο να ενσωματώσουν τη γλώσσα στη καθημερινή τους ζωή. Τη σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι γονείς παγκοσμίως κατανοούν πως η γνώση της Αγγλικής γλώσσας δίνει στα παιδιά ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ζωή τους. Επιλέξαμε το θέμα των καταναλωτικών αγορών, καθώς είναι κάτι με το οποίο τα παιδιά σε όλο τον κόσμο μπορούν να ταυτιστούν και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν μαθαίνοντας!». 
Οι παίκτες εξασκούνται στη δόμηση προτάσεων στα Αγγλικά καθώς προχωρούν μέσα από τα 15 επίπεδα που τους δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους εικονικό περιβάλλον αγορών. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν αντιστοιχεί στο λεξιλόγιο της εξέτασης Cambridge English: Young Learners ενώ ο βαθμός δυσκολίας αντανακλά τα επίπεδα Starters, Movers και Flyers. Το παιχνίδι γίνεται σταδιακά όλο και πιο δύσκολο όσο οι παίκτες προχωρούν στα επόμενα επίπεδα.
Για το πρώτο επίπεδο του παιχνιδιού η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα οικουμενικό περιβάλλον και να συγκρίνουν τη βαθμολογία τους με αυτές άλλων παιδιών ανά τον κόσμο.  Το Shop and Drop έχει αναπτυχθεί από ειδικούς του Cambridge English σε συνεργασία με την Cyber-Duck.
Καθοδηγήστε το παιδί σας να δοκιμάσει το ‘Shop and Drop‘ και να μάθει παίζοντας ΕΔΩ
Γιατί η προσπάθεια πάντα αξίζει τον κόπο και πάντα ανταμείβεται!