Όλοι θέλουμε φυσικά να έχουμε ένα παιδί που έχει εξαιρετική συμπεριφορά στο σχολείο, αλλά επίσης περιμένουμε από εκείνα να τεστάρουν τα όρια, τουλάχιστον μερικές φορές. Με το να φέρεται καλά, δεν αποτελεί από μόνο του πρόβλημα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι χρειάζεται την προσοχή σας. Αν το παιδί σας ανήκει στην κατηγορία του χαλαρού τύπου και δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να τσακώνεται με τους άλλους, τότε να νιώθετε τυχερή. Κάποια παιδιά λειτουργούν έτσι και δεν προκαλούν πολλά θέματα.

Αν όμως το παιδί σας τείνει να εκτονώνεται οργισμένα σε κάποιες καταστάσεις, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτεί ένα πρόβλημα. Μιλήστε με τους δασκάλους του για τη συμπεριφορά του και ανακαλύψτε πώς αλληλεπιδρά με τα άλλα παιδιά ή με το προσωπικό του σχολείου. Μπορεί αυτό να οφείλεται στην ασφάλεια της αρχής του σχολείου.

Ένα παιδί που θέλει να ικανοποιεί συνέχεια τους άλλους, ίσως να μην έχει αυτοπεποίθηση και το κάνει για να πάρει την επιβεβαίωση από οπουδήποτε. Μάθετε περισσότερα για το σχολικό περιβάλλον και αν είναι υπερβολικά αυστηρό ή φροντίστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή του με επιβράβευση και περιπετειώδεις δραστηριότητες.