Μια νέα εποχή ξεκινά για την πιο αγαπημένη κούκλα των απανταχού κοριτσιών, που τον τελευταίο καιρό φαίνεται να γίνεται όλο και πιο ρεαλιστική και ανθρώπινη.

Πρόκειται για τη νέα καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα της Μπάρμπι, που -εκτός από τα ψηλοτάκουνα (με τα οποία την έχουμε συνηθίσει χρόνια τώρα)- εμπλουτίζεται και με τα δημοφιλή φλατ, που δεν λείπουν από την ντουλάπα καμιάς σύγχρονης γυναίκας. Η συλλογή της, λοιπόν, με τον τίτλο «Fashionista», περιλαμβάνει διάφορα λουκ είτε με φλατ μπαλαρίνες είτε με σανδάλια gladiator είτε με πέδιλα με χαμηλό τακούνι.

Έτσι, τη βλέπουμε να γίνεται πιο casual, προβάλλοντας ένα πιο ρεαλιστικό πρότυπο στα σημερινά κορίτσια που τη λατρεύουν και θέλουν να της μοιάσουν. Άλλωστε, ποια πραγματική γυναίκα αντέχει να φοράει τακούνια όλη μέρα, κάθε μέρα; Καμία, φυσικά.

Πάντως, κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η αλλαγή στο στυλ της Μπάρμπι ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι η Mattel προσπαθεί απλά να είναι επίκαιρη, ακολουθώντας τα στυλιστικά πρότυπα της εποχής. Όταν μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως οι Chanel και Dior, τολμούν να ανεβάσουν στην πασαρέλα αθλητικά παπούτσια, πώς είναι δυνατόν η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου να μην προσαρμοστεί στο νέο trend;