Τα Ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούν ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες και είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία των παιδιών αλλά και τη δική σας! Τα Ω-3 λιπαρά οξέα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

Α) Στο α-λινολενικό οξύ (ALA), που το βρίσκουμε σε φυτικά τρόφιμα, όπως ο λιναρόσπορος και το μπρόκολο & Β) στο εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), που περιέχονται σε ψάρια (ιχθυέλαια) και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς.

Τα EPA και DHA διαθέτουν ιδιότητες που αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ευεργετικές για τον οργανισμό καθώς έχουν συνδεθεί με την σωστή και αποδοτικότερη λειτουργία του εγκεφάλου και την καρδιαγγειακή υγεία. Τα ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούν βασικά δομικά συστατικά των νευρικών κυττάρων και έχουν συσχετισθεί άμεσα με την εγκεφαλική λειτουργία όπου έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν τη μνήμη και την ενέργεια.

Επιπλέον, δρουν ενισχυτικά βελτιώνοντας την αποδοτικότητα ατόμων κάθε ηλικίας και ιδίως παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή εμφανίζουν ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα. Επίσης, κλινικές μελέτες έδειξαν πως η πρόσληψη EPA και DHA μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων ρυθμίζοντας τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, της χοληστερόλης καθώς και την αρτηριακή πίεση. 

Οι ιδανικές πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο γαύρος, η σαρδέλα & το σκουμπρί. Επίσης πηγές φυτικών Ω-3 είναι ο λιναρόσπορος, το ψωμί ολικής άλεσης, τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και τα καρύδια.

Συνήθως η διατροφή του παιδιού δεν είναι πλούσια στα παραπάνω τρόφιμα με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες του σε Ω-3 λιπαρά οξέα, οπότε καλό θα ήταν να λαμβάνει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και προτιμότερα ένα εντεροδιαλυτό όπως τα Omega-3 Fish Oils της Olympian Labs για να αποφευχθούν δυσάρεστες οσμές και στομαχικές ενοχλήσεις. 

Θα το βρείτε στα Hondos Center, σε επιλεγμένα φαρμακεία & ηλεκτρονικά καταστήματα.

Αποκλειστική διάθεση: «ΙΝΠΑ Α.Ε.», τηλ.: 2310-951.709, 210-80.25.014

www.inpa-gr.com 

Ακολουθήστε μας στο facebook:

www.facebook.com/olympianlabsgreece