Οι περισσότεροι από μας έχουμε προσπαθήσει να τα τραβήξουμε πολλές φωτογραφίες τα παιδιά μας όταν ήταν ακόμα πολύ μικρά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αφού τελικά, πολύ λίγες ήταν καλές. Και φυσικά δεν είχε καμία σημασία πόσο δημιουργικοί και υπομονετικοί ήμασταν γιατί τα παιδιά ποτέ δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες μας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μωρά που, από την φύση τους, δεν είναι σε θέση να συνεργαστούν σε μία φωτογράφιση.

Αυτή η μπέμπα μπορεί να μην έχει σβήσει ακόμα το πρώτο της κεράκι έχει βρεθεί όμως σε απίστευτες «περιπέτειες» χάρη στον πατέρα της. Ο ταλαντούχος Σουηδός φωτογράφος Nyström Emil βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει ένα υπέροχο φωτογραφικό άμπλουμ της κόρης του Signhild. Με την βοήθεια της γυναίκας του (η οποία κρατούσε την μικρή σε διάφορες πόζες) και την κατάλληλη επεξεργασία με Photoshop δημιουργήθηκαν οι παρακάτω λήψεις που θα απολαύσετε. «Είναι τόσο διασκεδαστικές. Δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό σ’ αυτές τα φωτογραφίες και αυτό φαίνεται από την πρώτη κιόλας ματιά», λέει ο Nyström. «Το μόνο πράγμα που συνήθως είναι στο μυαλό μου είναι να καταφέρω να «εγκλωβίσω» με τον φακό μου μία αστεία γκριμάτσα της και κατόπιν να συνθέσω το υπόλοιπο πορτραίτο της». Στις επεξεργασμένες συνθέσεις, η μικρούλα πρωταγωνιστεί σε αστείες πόζες όπως, όπως τον καθορισμό ενός αυτοκινήτου ή πετώντας πίσω από ένα αεροπλάνο, ακόμα και βάφοντας τον τοίχο του σπιτιού. Για ορισμένες φωτογραφίες χρειάστηκε μόνο 20 λεπτά για να τις φτιάξει, ενώ για άλλες μέχρι και 16 ώρες! 

Και φυσικά δεν είναι ο μόνος μπαμπάς με έμπνευση… ας θυμηθούμε και τον Dave Engledow http://www.imommy.gr/pateras/eimai-mpampas/article/318/o-kalyteros-mpampas-toy-kosmoy/