μπαμπάς

θα γίνω μπαμπάς | είμαι μπαμπάς |

10 μεγάλες αλήθειες για την πατρότητα

Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
10 μεγάλες αλήθειες για την πατρότητα
Ο Jon Gordon, Αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και μπαμπάς, μοιράζεται μαζί μας  δέκα υπέροχες σκέψεις για την πατρότητα.

1. Η αγάπη είναι η καλύτερη μέθοδος ανατροφής που υπάρχει  

2. Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες καταστάσεις στην οικογένεια, δε μπορείς να διαχειριστείς καμία δύσκολη κατάσταση πουθενά αλλού.      

3. Το να είσαι πατέρας προυποθέτει ότι είσαι αρχηγός και μάνατζερ. Ως αρχηγός μοιράζεσαι το όραμα για το τι θα ήταν καλό για τα παιδιά σου και ως μάνατζερ τους προσφέρεις την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να πραγματοποιήσουν το  όραμα αυτό.

4.  Δεν μπορείς να είσαι εγωιστής και ταυτόχρονα καλός μπαμπάς. Μπορείς όμως να αγαπάς τον εαυτό σου όσο και τα παιδιά σου.

5. Δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν αυτό που θέλω εγώ. Θέλω όμως  να γίνουν αυτά που εκείνα θέλουν πολύ!

6. Το να είσαι γονιός σε κάνει αληθινό εξπέρ στην υπομονή.

7. Αν είσαι ανοιχτός στο πως να εκπαιδεύεις τα παιδιά σου και στο τι μπορούν να μάθουν, θα είσαι ο καλύτερος δάσκαλός τους.

8. Η αγάπη των παιδιών είναι απόλυτα ανυστερόβουλη. Τα παιδιά μου ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για το πόσα βιβλία έχω γράψει και για το αν είμαι επιτυχημένος  και πόσο. Το μόνο που θέλουν να ξέρουν είναι πόσο τα αγαπώ!  

9. Κανείς δεν είναι τέλειος. Η επιτυχία είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να είσαι λίγο καλύτερος σήμερα απ’ ότι ήσουν χθες.

10. Όταν τα παιδιά σου αποτύχουν δώσε τους κουράγιο. Αν επιτύχουν πάλι δώσε τους κουράγιο. Το χρειάζονται για να συνεχίσουν.  
Οι 10 (πρώτες) στιγμές που συνειδητοποίησα ότι έγινα μπαμπάς!
Γίνατε για πρώτη φορά μπαμπάς; Και πότε συνειδητοποιήσατε αληθινά τον καινούριο σας ρόλο; Να, δέκα καθοριστικές στιγμές που ορίζουν τη λέξη ...
Πες μου τι είδους παιδική ηλικία είχες, να σου πω τι είδους μπαμπάς θα γίνεις.
Μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, ρίχνει φως στις πιο σκοτεινές πτυχές της πατρότητας. 
Μπαμπάς είναι...
Ο οικογενειακός σύμβουλος και συγγραφέας του βιβλίου Real Relationships Belden Johnson,«σκιαγραφεί», το πορτρέτο του ιδανικού μπαμπά! 
Γιατί οι μπαμπάδες είναι (τόσο) ανταγωνιστικοί με τους γιους τους;
Γιατί η σχέση μεταξύ πατέρα και γιου, παρουσιάζεται ψυχαναλυτικά ανταγωνιστική; Και πώς μπορεί να επηρεάσει το γιο η έλλειψη συναισθημα...
Γιατί οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν είναι καλοί μπαμπάδες;
Κάθε καλός επιχειρηματίας δεν είναι απαραίτητα και καλός πατέρας! Ο «επιτυχημένος» Luke Johnson αρθρογράφος στους Financial Times και  ...
Βίντεο: «Χρόνια Πολλά, μπαμπά!»
Δεν είναι λίγα τα βιντεάκια με τους μπαμπάδες και τα πιτσιρίκια τους που μας φέρνουν δάκρυα στα μάτια, και φυσικά το νέο διαφημιστικό σποτ τ...

Q&A
Έχω δύο παιδιά το ένα 7 (αγόρι) και το άλλο 4 (κορίτσι). Το αγόρι είναι ένα παιδάκι που γενικά τον λες "φοβητσιάρη", καλό και ευαίσθητο...
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...
Εσείς ρωτάτε και οι ειδικοί απαντούν:Νοε     24
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus