Εφτά πράγματα που μια κόρη θέλει πραγματικά από τον μπαμπά της!

Αγαπητέ μπαμπά,

Το ξέρεις ότι κάνεις υπέροχη δουλειά. Σ’ ευχαριστώ που είσαι πάντα δίπλα μου και μου δίνεις χρήσιμες συμβουλές. Συνέχισε έτσι, μιας και σχεδόν πάντα τα καταφέρνεις σε όλα, απλά ήθελα να σου γράψω για να μοιραστώ μαζί σου κάποια πράγματα ακόμη που χρειάζομαι από σένα (το ξέρω, είμαι λίγο άπληστη!). Πρόκειται γι’ αυτά που δυσκολεύομαι να σου πω κατά πρόσωπο, αλλά είναι σημαντικά προκειμένου να συνεχίσουμε παρέα αυτό το υπέροχο ταξίδι μπαμπά-κόρης:

1. Θέλω να μου λες ότι είμαι όμορφη

Δεν ξέρω αν σου ακούγεται κάπως, αλλά εσύ είσαι αυτός που θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα προσδοκώ να μου φέρεται ο μελλοντικός μου σύντροφος. Το ξέρω ότι είσαι ο δυνατός και λιγομίλητος τύπος, που προτιμά να «μιλούν» οι πράξεις του και όχι τα λόγια του, αλλά σε παρακαλώ να προσπαθήσεις. Σου ζητώ αυτή την επιβεβαίωση, γιατί ξέρω καλά ότι, αν δεν την πάρω από σένα, θα την ψάχνω απεγνωσμένα σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου.

2. Θέλω να νιώθω ασφαλής

Παρόλο που δεν αντιδρώ (και ντρέπομαι κάπως) κάθε φορά που αστειεύεσαι ότι δεν θα μ’ αφήσεις να βγω ραντεβού μέχρι τα 40 μου, η αλήθεια είναι ότι θέλω να νιώθω ότι είμαι ξεχωριστή και ότι θα μου φερθούν όπως μου αξίζει. Κι αυτό με οδηγεί στο να…

3… θέλω να τσεκάρεις τα πιθανά αγόρια μου

Δεν είναι αυταρχικό – δείχνει ότι νοιάζεσαι και απαιτείς την τελειότητα (ή τουλάχιστον την αντίστοιχη προσπάθεια) από οποιονδήποτε «κύριο» έχει την πρόθεση να με συνοδεύσει, είτε σε μια έξοδο είτε σε μια σχέση ζωής.

4. Λατρεύω να σε βλέπω να φέρεσαι τρυφερά στη μαμά

Από τη στιγμή που οι αγκαλιές και τα φιλιά δεν είναι… προκλητικά, με κάνει πολύ χαρούμενη να σε βλέπω να είσαι ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα που αποτελεί για μένα πρότυπο. Με βοηθάει να πιστεύω στο θεσμό του γάμου και στην παντοτινή αγάπη, ιδιαίτερα σε μια κοινωνία που υποτιμά αυτά τα πράγματα όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

5. Θα ήθελα να αποχωριστείς την μπανάνα από τη μέση σου

Δεν ξέρω πώς κατάφερες τόσα χρόνια να διατηρείς αυτό το «εφηβικό» λουκ, αλλά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι στις φετινές μας διακοπές δεν θα είναι μαζί μας. Ούτε αυτή η παιδική θήκη του κινητού σου, ούτε αυτό το t-shirt με τα καρτούν. Συγγνώμη, αλλά φέρατε στον κόσμο μια γυναίκα με καλαισθησία και στυλ – έχε μου εμπιστοσύνη σ’ αυτό!

6. Κατά βάθος χαίρομαι όταν με επαινείς στους φίλους σου

Μπορεί να δείχνω λίγο αμήχανη όταν μιλάς στους άλλους για τις επιτυχίες μου, αλλά μέσα μου νιώθω τρισευτυχισμένη όταν είσαι περήφανος για την κόρη σου. Η επιβράβευσή σου σημαίνει τα πάντα για μένα – και τίποτα στον κόσμο δεν με κάνει πιο χαρούμενη από το να ξέρω ότι φαίνομαι τόσο καλή στα μάτια. Ωστόσο, με αφορμή αυτό…

7. … θα ήθελα πού και πού να είσαι πιο ελαστικός μαζί μου

Αναπόφευκτα θα κάνω κάποια λάθη και θα αποτύχω, όπως όλοι, και σ’ αυτές τις στιγμές σε χρειάζομαι να μου σταθείς, όχι ασκώντας μου κριτική και κουνώντας μου το δάχτυλο, αλλά με αγάπη. Όπως σου είπα παραπάνω, είμαι τρισευτυχισμένη όταν είσαι περήφανος για μένα, αλλά, όταν μου δείχνεις την αγάπη σου μόνο στις επιτυχίες μου, θα με κάνεις να επιδιώκω συνεχώς την επιβράβευση από σένα, κάτι που δεν είναι πολύ υγιές. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρω ότι νιώθεις περήφανος για μένα, ανεξάρτητα από το επάγγελμα, το σύντροφο ή το μισθό που θα παίρνω. Αυτό που χρειάζομαι περισσότερο από σένα είναι η άνευ όρων αγάπη σου!

Με αγάπη,

Η κόρη σου

 

(Από τον μπαμπά και μπλόγκερ Alex Alexander)