μπαμπάς

Θανάσης Ευθυμιάδης: Τα παιδιά μου με άλλαξαν 100%!

Από: Ζηνοβία Κυριαζοπούλου |  σχολιάστε
Θανάσης Ευθυμιάδης: Τα παιδιά μου με άλλαξαν 100%!
Ο γνωστός ηθοποιός και πατέρας της Ζωής, 6,5 ετών, και της Σόφης, 5 ετών μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις που προκλήθηκαν από την εμπειρία της πατρότητας.

Ποια ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησες ότι είσαι μπαμπάς;
Τη στιγμή που το πρωτoάκουσα, όταν δηλαδή η γυναίκα μου μου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Εννοείται, βέβαια, όταν ήμουν μέσα στην αίθουσα τοκετού και έκοψα τον ομφάλιο λώρο.

Πόσο και με ποιους τρόπους άλλαξε η ζωή σου από τη στιγμή που έγινες πατέρας;
100% και με όλους τους τρόπους. Έπαψα πια να είμαι ο εργένης των 20 ετών. Άλλαξα τα πάντα για χάρη της οικογένειας.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας με το παιδί; Τι θα ήθελες να κάνετε μαζί, όταν μεγαλώσει;
Οι καλύτερες στιγμές είναι όταν ξυπνάνε. Αυτές είναι οι αγαπησιάρικες στιγμές μας, γιατί η ενέργειά τους είναι ακόμη χαμηλή και είμαστε όλο αγκαλιές. Αυτό που ονειρεύομαι για το μέλλον είναι να πηγαίνουμε μαζί ταξίδια.

Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι υποχρεώσεις του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού;
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, ο άντρας πρέπει να είναι ενεργός σε όλα. Δεν ισχύει πια η «παράδοση» ότι ο μπαμπάς φέρνει μόνο τα χρήματα στο σπίτι. Ο ρόλος του δεν μπορεί να είναι «διακοσμητικός», αλλά πρέπει να συμμετέχει σε όλα, από την αλλαγή της πάνας μέχρι το νανούρισμα. Και βέβαια, είναι σημαντικό να συγκρατεί τα νεύρα του.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο και ποιος ο μεγαλύτερος φόβος που έχεις για το μέλλον του;
Το μεγαλύτερο όνειρο που έχω για τις κόρες μου είναι να κάνουν αυτό που αγαπούν και… να βρουν άντρες, γιατί τείνουν να εκλείψουν! Όχι, όμως, από το facebook και το Ίντερνετ! Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να μη χρειαστεί να φύγουν από τη χώρα μας για να σπουδάσουν και να ζήσουν στο εξωτερικό, εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε.

Πόσο άλλαξε η σχέση σου με τη μητέρα τους μετά τη γέννηση των παιδιών;
Η επικοινωνία μας έφθασε σε επίπεδο ουσιαστικής κατανόησης, έγινε καλύτερη και αυξήθηκαν ο σεβασμός και ο θαυμασμός. Φυσικά, προτεραιότητά μας είναι η ανατροφή των παιδιών, και γι' αυτό ο προσωπικός μας χρόνος είναι λίγος. Μεγαλώνουμε τις κόρες μας μόνοι μας, χωρίς καμία βοήθεια, αλλά προσπαθούμε, όταν υπάρχουν προσωπικές στιγμές, να είναι ποιοτικές. Με τη δημιουργία της οικογένειας, ο έρωτας πήρε τη μορφή της αγάπης.

Πόσο άλλαξε η σχέση σου με τους δικούς σου γονείς από τότε που έγινες γονιός;
Μετά από 40 χρόνια ζωής, κατάλαβα πολλά πράγματα. Τους ζήτησα «συγγνώμη» και τους είπα «ευχαριστώ» για όλες τις θυσίες που έκαναν για εμάς. Έχω άλλα δύο αδέρφια και σκέφτομαι πόσο δύσκολα μας μεγάλωσαν τότε, με κόπο, αγώνα και αφοσίωση.

Θα σκεφτόσουν ποτέ να βάλεις σε «δεύτερη μοίρα» την καριέρα σου, για να είσαι περισσότερες ώρες κοντά στα παιδιά;
Το έχω κάνει ήδη, και μάλιστα όχι μόλις γεννήθηκαν τα παιδιά, αλλά από τη στιγμή που έμαθα για την πρώτη εγκυμοσύνη. Στην Ελλάδα, που είναι μια χώρα μικρή, θεωρώ πραγματικά γελοίο να πρέπει να βάλω την καριέρα πάνω από την οικογένεια. Δεν είμαστε Χόλιγουντ! Θα ήταν θλιβερό αν προσπαθούσαμε να ζούμε με αυτή τη σκέψη.

Τι θα συμβούλευες σε έναν άντρα που πρόκειται να γίνει σύντομα πατέρας;
Να κλείσει το κεφάλαιο «εργένης» με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ανέμελη ζωή, ξενύχτια, αλητεία και αντροπαρέες. Να ξεκινήσει με σοβαρότητα μια σχέση, που θα περιλαμβάνει γάμο και παιδιά.


Χρήστος Λούλης: «Με το γιο μου θέλω να εξερευνήσουμε τον κόσμο!»
Τον έχουμε θαυμάσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές αλλά κυρίως σε θεατρικές παραστάσεις, ιδίως του Εθνικού Θεάτρου. Από τους πιο ταλαντούχους ...
Μάξιμος Μουμούρης: «Όνειρό μου να τις δω να κυνηγούν τα όνειρά τους!»
Ταλαντούχος ηθοποιός,γοητευτικός άντρας και τρυφερός μπαμπάς. Ο Μάξιμος Μουμούρης μας μιλάει για τις μεγάλες αγάπες της ζωής του, την εξάχρο...
Μάριος Αθανασίου: «Θα είμαι ευτυχισμένος αν είναι και ο γιος μου»
Ο γοητευτικός ηθοποιός και μπαμπάς ενός υπέροχου αγοριού, του Αλέξανδρου (7 ετών), μάς μιλάει για τον πιο σημαντικό ρόλο, της ζωής του. Αλήθ...
Κώστας Κρομμύδας: Στα νάζια της κόρης μου δεν αντιστέκομαι ποτέ!
Ηθοποιός, συγγραφέας, χορευτής, μα πάνω απ’ όλα ένας υπέροχος, τρυφερός μπαμπάς της Βάιας (4,5 ετών).
 Οι αληθινές εξομολογήσεις ενός μπαμπά
Ο Φίλιπ Λέρμαν δημοσιογράφος, τηλεοπτικός παραγωγός των “USA Today on TV”, “America’s Most Wanted" και συγγραφέας του Dadditude: "How a...
Γιάννης Στάνκογλου: Ονειρεύομαι να κάνω ταξίδια με την κόρη μου
Ο γοητευτικός ηθοποιός μάς μιλάει για τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής τους, αυτόν του πατέρα της 5χρονης Φοίβης. 

Q&A
Έχω δύο παιδιά το ένα 7 (αγόρι) και το άλλο 4 (κορίτσι). Το αγόρι είναι ένα παιδάκι που γενικά τον λες "φοβητσιάρη", καλό και ευαίσθητο...
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...Δεκ     17
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus