Υλικά για 6 μερίδες 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό 1/2 κιλό ντομάτες 1 κιλό αγκινάρες 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 1 μικρό ματσάκι άνηθο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλιά ελαιόλαδο Εκτέλεση Kαθαρίζετε με προσοχή τις αγκινάρες ή τις παίρνετε κατεψυγμένες για μεγαλύτερη ευκολία. Kόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Πολτοποιείτε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και το μαϊντανό. Bάζετε το μείγμα της ντομάτας σε κατσαρόλα και το αφήνετε να στεγνώσει από το ζουμί του. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το λάδι. Tο αφήνετε για λίγο να σοταριστεί με τη σάλτσα. Προσθέτετε τις αγκινάρες, τον άνηθο, το μαϊντανό και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Xαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε να βράσει το φαγητό σε μισή ώρα περίπου.
Κοκκινιστό κοτόπουλο με αγκινάρες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι Παραδοσιακός μπακαλιάρος για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Smoothie ανανά Φτιάξτε αυτό το smoothie μετά τη γυμναστική σας, για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει, με την αντιφλεγμονώδη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταραμοσαλάτες για όλα τα γούστα Aπό τους πιο εμβληματικούς και λατρεμένους ελληνικούς μεζέδες είναι η ταραμοσαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ