Υλικά για 6 άτομα
- 600 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
- 1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε τον κιμά για μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει.
- Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Τip
Για λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα και απ’ τις δύο πλευρές.