Υλικά για 6 άτομα

  • 600 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. Αφήνουμε τον κιμά για μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει.
  3. Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  4. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Τip

Για λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα και απ’ τις δύο πλευρές.