Υλικά για 10 άτομα

  • 6 φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. ξινομυζήθρα
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 3 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο ή 2 κ.σ. αποξηραμένο, τριμμένο
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • λαδόκολλα για το τύλιγμα
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τα φιλέτα και να τα χτυπήσει σε σνίτσελ.
  2. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά για τη γέμιση.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, αλείφουμε το καθένα με μισή κουταλιά βούτυρο, μοιράζουμε επάνω τη γέμιση, ενώνουμε τις άκρες τους και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
  5. Τυλίγουμε κάθε φιλέτο σε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα πακετάκια σε ένα ταψί.
  6. Ρίχνουμε το κρασί στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τις λαδόκολλες, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε ροδέλες.

Tip

Με τους ζωμούς του κοτόπουλου που έχουν μείνει στο ταψί μετά το ψήσιμο, φτιάχνουμε μια νόστιμη σάλτσα αν τους βράσουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθούν στο μισό.