Υλικά για 10 άτομα

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ελιές, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. κάππαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα, τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και τα φέρνουμε μια βόλτα με την κουτάλα.
  6. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Την ανακατεύουμε με τη σάλτσα για να λιώσει με τη θερμότητά της.
  7. Βάζουμε σε ένα μπολάκι τη ρίγανη και σερβίρουμε τα μπουτάκια με τη σάλτσα και τη ρίγανη.

Tip

Αν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως, ρίχνουμε τα μπουτάκια στη ζεστή σάλτσα για 10 λεπτά, βάζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.