Υλικά για 4 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 8 baby πατατούλες, κομμένες στα 4
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αμύγδαλα, την πάπρικα, το κάρι και το κόλιαντρο και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο, έτσι ώστε να καλύπτεται καλά από το γιαούρτι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα.
  2. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι και το ξυλάκι της κανέλας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του, το γάλα καρύδας και το αλατοπίπερο.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 20 λεπτά.

Tip

Αντί για κοτόπουλο, το φαγητό μαγειρεύεται και με γαλοπούλα, με ψαρονέφρι ή με μοσχαράκι κομμένο όπως στο κινέζικο.