Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτί έτοιμο πουρέ πατάτας

Eκτέλεση

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά, με μία ξύλινη κουτάλα τον ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε την κανέλα, τα ντοματάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν και να σωθούν τα υγρά τους, όχι όμως να στεγνώσουν τελείως.
  5. Αφού ψηθεί ο κιμάς, τον βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή σε 4 ατομικά και τον απλώνουμε με ένα κουτάλι, ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C.
  7. Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τον απλώνουμε επάνω στον κιμά.
  8. Με ένα πιρούνι χαράζουμε απαλά τον πουρέ σχηματίζοντας κάθετες γραμμές.
  9. Ψήνουμε στο φούρνο, στη μεσαία θέση, μέχρι ο πουρές να αποκτήσει ρόδινο χρώμα.

Tips

  • Προσθέστε λίγο κύμινο στο μείγμα του κιμά για πιο έντονο άρωμα.
  • Αν θέλετε, ρίξτε τριμμένο κίτρινο τυρί επάνω στον πουρέ προτού βάλετε το ταψί στο φούρνο.
  • Το ίδιο φαγητό γίνεται με ό,τι κιμά προτιμάτε: μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο.