Υλικά για 4 άτομα

  • στήθη κοτόπουλου ή μπουτάκια (περίπου 1 κιλό), σε μπουκιές ή 1 κοτόπουλο περίπου (1 1/2 κιλό), σε μερίδες
  • 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4-5 καρότα, κομμένα σε ροδέλες ή σε κυβάκια
  • 100 ml κονιάκ ή μπράντι
  • 4-5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κοτόπουλο σε μια πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30-35 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για ακόμη 10-15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέστε καυτό νερό για να μην κολλήσει και στεγνώσει.

Συνοδεύστε το με στραγγιστό γιαούρτι, που του ταιριάζει πολύ.