Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο, κοπανισμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  2. Αν δεν βγει τόσο σφιχτή ώστε να πλάθεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  3. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
  4. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τips

  • Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας πιο ελαφριά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Αν τα σερβίρουμε για μεζεδάκι, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ντιπ γιαουρτιού που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, χυμό από 1 λεμόνι, 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.