Υλικά για 4 άτομα
- 200 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
- 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο, κοπανισμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Αν δεν βγει τόσο σφιχτή ώστε να πλάθεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τips
- Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας πιο ελαφριά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Αν τα σερβίρουμε για μεζεδάκι, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ντιπ γιαουρτιού που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, χυμό από 1 λεμόνι, 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.