Υλικά για 10 άτομα

  • 1 φιλέτο σολομού (περίπου 2 κιλά)

Για την κρούστα

  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πράσινο πιπέρι
  • 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα τοποθετούμε το φιλέτο σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.
  3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρούστα μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.
  4. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο σολομό και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Tips

  • Για να διαπιστώσουμε αν έχει ψηθεί ο σολομός, κόβουμε ένα κομματάκι. Η σάρκα πρέπει να έχει ρόδινο χρώμα.
  • Αν δεν έχει ψηθεί στα 20 λεπτά, τον σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και τον αφήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.