Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. φακές χοντρές
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κολοκυθάκι, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1 μήλο πράσινο, σε κυβάκια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κάρι
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • αλάτι

Για τη σος

  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο
  • 3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις φακές με το φύλλο δάφνης, τη φλούδα πορτοκαλιού και λίγο αλάτι σε άφθονο νερό. Προσέχουμε να μη λιώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε.
  3. Τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Tip

Αν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα πιο πλούσια, προσθέτουμε στο τέλος καπνιστή πέστροφα ή καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο.