Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσιο μπουτάκι (ψαχνό), σε μπουκιές

Για τη μαρινάδα

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κλωναράκι φρέσκου δενδρολίβανου ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο
  • 1 κλωναράκι φρέσκου θυμαριού ή 1 κ.γ. ξερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Βάζουμε στο μπολ το κρέας, ανακατεύουμε με τα χέρια για να καλυφθεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  4. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και περνάμε το αρνάκι σε καλαμάκια μεταλλικά ή ξύλινα.
  5. Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου, στη μεσαία θέση (με ταψί από κάτω για να στάξουν τα υγρά από το ψήσιμο), και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά.
  6. Στο μισό χρόνο ψησίματος, γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν.

TipsΑν τα καλαμάκια είναι ξύλινα, τα βάζουμε τουλάχιστον 30 λεπτά σε νερό προτού τα χρησιμοποιήσουμε, για να μη μαυρίσουν στο ψήσιμο.Τη μαρινάδα που έμεινε, μπορούμε να την κάνουμε ωραιότατη σάλτσα αν τη βράσουμε μαζί με 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ για 20 λεπτά.