Υλικά για 10 άτομα

  • 3 κιλά φιλέτο, μοσχαρίσιο ολόκληρο
  • 8 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 100 ml μπράντι
  • 8 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης, φρέσκο (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα)
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε το φιλέτο και αλείφουμε με τη μουστάρδα.
  2. Περιχύνουμε με το μπράντι, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες σε δροσερό μέρος.
  3. Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να κάψει χωρίς να μαυρίσει και προσθέτουμε το μαριναρισμένο φιλέτο. Αφήνουμε να πάρει χρώμα παντού, γυρίζοντάς το συνέχεια για περίπου 10 λεπτά, και σβήνουμε με τη μαρινάδα. Βγάζουμε το φιλέτο και κρατάμε στην άκρη το τηγάνι με τα υγρά του.
  5. Στρώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα πιπεριού και αλατιού και τοποθετούμε επάνω το φιλέτο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο πιπέρι και το αλάτι.
  6. Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και βάζουμε το φιλέτο σε ταψί. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι με το ζουμί και σιγοβράζουμε.
  8. Βγάζουμε το φιλέτο από τον φούρνο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα, μεταφέρουμε το ζουμί του στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό.
  9. Προσθέτουμε το φιλέτο στο τηγάνι και το γυρνάμε συνεχώς για να μελώσει μαζί με τη σάλτσα, για 3 λεπτά.

Tips

  • Σερβίρουμε σε φέτες, με τη σάλτσα και πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.
  • Μπορούμε να κόψουμε το φιλέτο σε φέτες προτού το βάλουμε στη σάλτσα του. Με αυτόν τον τρόπο απορροφά περισσότερο ζουμί.