Υλικά για 10 άτομα
- 2 μπουτάκια αρνίσια, ξεκοκαλισμένα (2 κιλά το καθένα)
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 500 γρ. ξινομυζήθρα
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια με προσοχή (να μη σκιστούν) και να τα χτυπήσει λίγο ώστε να πλατύνουν.
- Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με το τυρί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Αλείφουμε το εσωτερικό του κρέατος με το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση του τυριού στα μπουτάκια.
- Τυλίγουμε τα μπουτάκια σε ρολό, τα δένουμε με σπάγκο και τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε ταψί, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για 2 ώρες.
Tip
Μπορούμε να τα ψήσουμε χωρίς να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα, πάνω σε λαδωμένη σχάρα, με ένα ταψάκι με νερό από κάτω, ώστε να σουρώνουν τα λίπη.