Υλικά για 10 άτομα

  • 2 μπουτάκια αρνίσια, ξεκοκαλισμένα (2 κιλά το καθένα)
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 500 γρ. ξινομυζήθρα
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια με προσοχή (να μη σκιστούν) και να τα χτυπήσει λίγο ώστε να πλατύνουν.
  2. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με το τυρί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  4. Αλείφουμε το εσωτερικό του κρέατος με το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση του τυριού στα μπουτάκια.
  5. Τυλίγουμε τα μπουτάκια σε ρολό, τα δένουμε με σπάγκο και τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα.
  6. Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε ταψί, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για 2 ώρες.

Tip

Μπορούμε να τα ψήσουμε χωρίς να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα, πάνω σε λαδωμένη σχάρα, με ένα ταψάκι με νερό από κάτω, ώστε να σουρώνουν τα λίπη.