Υλικά για 1 ταψί 20×30 εκ. 1 πακέτο λαζάνια 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο ½ λίτρο γάλα, 2% λιπαρά Για την μπεσαμέλ 2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο Για τον κιμά 750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 4 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη ½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξυλαράκι κανέλας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά Λίγο τριμμένο μπαχάρι Εκτέλεση Κιμάς Σε ένα βαθύ σκεύος ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα κομματιάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήστε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τον κιμά να μαγειρευτεί και να σωθούν τα υγρά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μπεσαμέλ Σε ένα μπολ αδειάστε το γάλα και ρίχνοντας σιγά σιγά τη σκόνη μπεσαμέλ ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να δέσει. Ρίξτε το μισό τυρί και ενσωματώστε το στην μπεσαμέλ. Σύνθεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Απλώστε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού και στρώστε μια στρώση λαζάνια. Απλώστε ομοιόμορφα το 1/3 του κιμά, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και σκεπάστε με λαζάνια. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές τελειώνοντας με λαζάνια. Ρίξτε προσεκτικά στις άκρες του σκεύους το γάλα έως ότου φτάσει μέχρι την επιφάνεια του φαγητού. Περιχύστε από πάνω την μπεσαμέλ, στρώστε τη με μία σπάτουλα, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και ψήστε για 40-45 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς για να το σερβίρετε, ώστε να μη διαλυθεί.