Υλικά για 4 μερίδες 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα 1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο 1/2 φλιτζ. λάδι 1/2 ματσάκι μαϊντανός 3 καρότα τριμμένα 2 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους Λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους και το λεμόνι. Ζυμώστε καλά και πλάστε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Αλευρώστε τα και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Ρίξτε νερό έτσι ώστε να σκεπάζει  γιουβαρλάκια και λάδι σε μια κατσαρόλα, καθώς και το μισό από το αλάτι που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για το φαγητό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα τα γιουβαρλάκια και αλατοπιπερώστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε τα για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τη φωτιά. Χτυπήστε με το μίξερ ή με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίξτε με μια μεγάλη κουτάλα 2-3 δόσεις από το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας. Περιχύστε τα γιουβαρλάκια και ανακινήστε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.