Υλικά για 10 άτομα

  • 1 καρέ χοιρινής μπριζόλας, 4 περίπου κιλά, ολόκληρο

Για τη γέμιση

  • 4 κλωναράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 4 κλωναράκια φρέσκου φασκόμηλου
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • αλάτι και πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 100 ml γλυκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε το καρέ ολόκληρο όπως είναι και αρχίζουμε με προσοχή να ανοίγουμε οριζόντια το κομμάτι της μπριζόλας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, χωρίς να χωρίσει από το κόκαλο. Πρέπει να ανοίξει σαν σνίτσελ, με κυκλικές κινήσεις. Αν μας φαίνεται δύσκολο, ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει.
  2. Καθαρίζουμε τα κόκαλα από το περιττό κρέας να μείνουν καθαρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  3. Γέμιση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας.
  4. Τυλίγουμε πάλι το κρέας της μπριζόλας με τη γέμιση, δένουμε με σπάγκο και το τοποθετούμε σε ταψί.
  5. Επικάλυψη: Αναμειγνύουμε τα υλικά και περιχύνουμε το κρέας.
  6. Ψήνουμε για 3 ώρες.

Tip

Αν δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε το κρέας, μπορούμε να κάνουμε μία μεγάλη σχισμή στο κέντρο της μπριζόλας και να βάλουμε τη γέμιση εκεί.