συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

προετοιμασία: 20ʹ ψήσιμο: 3 ώρες
Καρέ χοιρινής μπριζόλας

Υλικά για 10 άτομα

  • 1 καρέ χοιρινής μπριζόλας, 4 περίπου κιλά, ολόκληρο

Για τη γέμιση

  • 4 κλωναράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 4 κλωναράκια φρέσκου φασκόμηλου
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • αλάτι και πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 100 ml γλυκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε το καρέ ολόκληρο όπως είναι και αρχίζουμε με προσοχή να ανοίγουμε οριζόντια το κομμάτι της μπριζόλας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, χωρίς να χωρίσει από το κόκαλο. Πρέπει να ανοίξει σαν σνίτσελ, με κυκλικές κινήσεις. Αν μας φαίνεται δύσκολο, ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει.
  2. Καθαρίζουμε τα κόκαλα από το περιττό κρέας να μείνουν καθαρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  3. Γέμιση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας.
  4. Τυλίγουμε πάλι το κρέας της μπριζόλας με τη γέμιση, δένουμε με σπάγκο και το τοποθετούμε σε ταψί.
  5. Επικάλυψη: Αναμειγνύουμε τα υλικά και περιχύνουμε το κρέας.
  6. Ψήνουμε για 3 ώρες.

Tip

Αν δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε το κρέας, μπορούμε να κάνουμε μία μεγάλη σχισμή στο κέντρο της μπριζόλας και να βάλουμε τη γέμιση εκεί.

Σχετικά Άρθρα

Χοιρινή πανσέτα με φιστίκια Αιγίνης
Υλικά για 10 άτομα 3 κιλά χοιρινή πανσέτα (χωρίς κόκαλο), χωρισμένα σε 2 κομμάτια2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο6 κ.σ. βούτυρο2 σκελίδες σκόρδου, ψιλο...
Το πιο εύκολο και λαχταριστό χοιρινό ρολό
Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα ένα λαχταριστό χοιρινό ρολό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζιΥλικά2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητήστε από τον κρεοπώλη ν...
Ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο
Υλικά για 4 άτομα 2 κομμάτια ψαρονέφρι, χοιρινόαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι1-6 λιαστές ντομάτες, σε βάζο με λάδι, ψιλοκομμένες2-3 κλωνάρι...
Καραμελωμένο μπουτάκι αρνίσιο
Υλικά για 4 άτομα 1 μπουτάκι, αρνίσιο (περίπου 1.250-1.300 γρ.)3 κ.σ. μέλι, θυμαρίσιο1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη1 κ.γ. κα...
Κοτόπουλο με αμύγδαλα στην κατσαρόλα
Υλικά για 10 άτομα 2 1/2 κιλά κοτόπουλο, στήθος, σε μπουκιές12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες12 κ.σ. ξίδι700 γρ. ντομα...
Αρνάκι πικάντικο
Υλικά για 10 άτομα 3 κιλά αρνάκι, ψαχνό, σε μερίδεςΓια τη μαρινάδα250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό2 κ.σ. κάρι2 κ.σ. κύμινο, τριμμένο2 κ.σ. κόλια...