Υλικά για 10 άτομα

  • 2 1/2 κιλά μοσχάρι (χτένι), σε μερίδες
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 ml μπράντι
  • 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 μπουκετάκια μυρωδικά, τυλιγμένα σε γάζα (δενδρολίβανο, δάφνη, θυμάρι)
  • 250 γρ. μπέικον, σε κομματάκια
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
  • 250 γρ. κρεμμυδάκια, για στιφάδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φέρνουμε μία βόλτα με το μοσχαράκι και σβήνουμε με το μπράντι.
  3. Αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και τα αρωματικά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι το μπέικον, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις ροδίσουν, τα αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε για 4 λεπτά να ροδίσουν.
  5. Μόλις το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά και να ενωθούν τα αρώματα.
  6. Σερβίρουμε με ταλιατέλες βουτύρου.

Tip

Αν θέλουμε, προετοιμάζουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια, αφού προσθέσουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και τα κρεμμύδια, μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα στον φούρνο.