Υλικά για 4 άτομα
- 1 μπουτάκι, αρνίσιο (περίπου 1.250-1.300 γρ.)
- 3 κ.σ. μέλι, θυμαρίσιο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό, τριμμένο
- 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 1/2 κιλό πατάτες, για φούρνο
- 2 κρεμμύδια κόκκινα, μέτρια και κομμένα στα 4
- 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
Εκτέλεση
- Μαρινάδα: Αναμειγνύουμε το μέλι με τα μπαχαρικά. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε παντού το μπουτάκι με τη μαρινάδα, το βάζουμε στο ταψί και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Απλώνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, γύρω από το μπουτάκι, στο ταψί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε με προσοχή τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.
- Μόλις ψηθεί το αρνί, σβήνουμε τον φούρνο, τον αφήνουμε ανοιχτό και βγάζουμε το μπουτάκι. Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες, με τη σάλτσα από το ταψί, πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδο, ζεστά.
Tips
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό, ζεστό και με μέτρο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην καούν και κολλήσουν οι πατάτες.
- Προσθέστε χυμό από 1 λεμόνι στις πατάτες, αν σας αρέσουν τα… ξινά.