Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μπουτάκι, αρνίσιο (περίπου 1.250-1.300 γρ.)
  • 3 κ.σ. μέλι, θυμαρίσιο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό, τριμμένο
  • 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες, για φούρνο
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, μέτρια και κομμένα στα 4
  • 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες στα 4

Εκτέλεση

  1. Μαρινάδα: Αναμειγνύουμε το μέλι με τα μπαχαρικά. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε παντού το μπουτάκι με τη μαρινάδα, το βάζουμε στο ταψί και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  2. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  4. Απλώνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, γύρω από το μπουτάκι, στο ταψί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε με προσοχή τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.
  6. Μόλις ψηθεί το αρνί, σβήνουμε τον φούρνο, τον αφήνουμε ανοιχτό και βγάζουμε το μπουτάκι. Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες, με τη σάλτσα από το ταψί, πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδο, ζεστά.

Tips

  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό, ζεστό και με μέτρο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην καούν και κολλήσουν οι πατάτες.
  • Προσθέστε χυμό από 1 λεμόνι στις πατάτες, αν σας αρέσουν τα… ξινά.