Υλικά για 4 άτομα
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι, χοιρινό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1-6 λιαστές ντομάτες, σε βάζο με λάδι, ψιλοκομμένες
- 2-3 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου ή 1 κ.σ. ξερό, σε σκόνη
- 1/2 φλ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
- Κόβουμε με μυτερό και καλοακονισμένο μαχαίρι τα ψαρονέφρια στη μέση κατά μήκος και τα ανοίγουμε σαν βιβλίο, με προσοχή, ώστε να μη χωρίσουν σε 2 κομμάτια.
- Τα χτυπάμε πολύ ελαφρά να ανοίξουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
- Αφήνουμε τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.
- Παίρνουμε τα φυλλαράκια από τα κλωνάρια του δενδρολίβανου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
- Απλώνουμε στο εσωτερικό του κρέατος λιαστή ντομάτα, ανθότυρο, σκόρδο και φύλλα δενδρολίβανου.
- Κλείνουμε τα ψαρονέφρια σε ρολό και σταθεροποιούμε είτε με σπάγκο είτε με οδοντογλυφίδες.
- Βάζουμε το κρέας σε μικρό ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας στα μισά του ψησίματος και από την άλλη πλευρά.
- Αφήνουμε το κρέας 10 λεπτά να κρυώσει ώστε να κόβεται εύκολα, χωρίς να διαλύεται. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και σερβίρουμε περιχύνοντας με τους χυμούς του ταψιού.
Tips
- Το ξερό δενδρολίβανο είναι σκληρό και με έντονο άρωμα. Περάστε το από το multi ώστε να γίνει σκόνη και χρησιμοποιήστε το με μέτρο.
- Αντί για δενδρολίβανο, δοκιμάστε φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι για πιο απαλά αρώματα.
- Ταιριάζει εξίσου ωραία με αρακά ή φασολάκια στον ατμό, αλλά και με λευκό πιλάφι ή πατατούλες βραστές με λαδολέμονο.