Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι, χοιρινό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1-6 λιαστές ντομάτες, σε βάζο με λάδι, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου ή 1 κ.σ. ξερό, σε σκόνη
  • 1/2 φλ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  • Κόβουμε με μυτερό και καλοακονισμένο μαχαίρι τα ψαρονέφρια στη μέση κατά μήκος και τα ανοίγουμε σαν βιβλίο, με προσοχή, ώστε να μη χωρίσουν σε 2 κομμάτια.
  • Τα χτυπάμε πολύ ελαφρά να ανοίξουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
  • Αφήνουμε τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.
  • Παίρνουμε τα φυλλαράκια από τα κλωνάρια του δενδρολίβανου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
  • Απλώνουμε στο εσωτερικό του κρέατος λιαστή ντομάτα, ανθότυρο, σκόρδο και φύλλα δενδρολίβανου.
  • Κλείνουμε τα ψαρονέφρια σε ρολό και σταθεροποιούμε είτε με σπάγκο είτε με οδοντογλυφίδες.
  • Βάζουμε το κρέας σε μικρό ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας στα μισά του ψησίματος και από την άλλη πλευρά.
  • Αφήνουμε το κρέας 10 λεπτά να κρυώσει ώστε να κόβεται εύκολα, χωρίς να διαλύεται. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και σερβίρουμε περιχύνοντας με τους χυμούς του ταψιού.

Tips

  • Το ξερό δενδρολίβανο είναι σκληρό και με έντονο άρωμα. Περάστε το από το multi ώστε να γίνει σκόνη και χρησιμοποιήστε το με μέτρο.
  • Αντί για δενδρολίβανο, δοκιμάστε φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι για πιο απαλά αρώματα.
  • Ταιριάζει εξίσου ωραία με αρακά ή φασολάκια στον ατμό, αλλά και με λευκό πιλάφι ή πατατούλες βραστές με λαδολέμονο.