Υλικά για 4 άτομα

  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι, ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Μόλις πάρει καφετί χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.
  4. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
  5. Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
  6. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού.
  7. Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τips

  • Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας πιο ελαφριά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
  • Οι κεφτέδες που θα περισσέψουν, ξαναμαγειρεύονται την επόμενη ημέρα με σάλτσα ντομάτας: Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ ή 3 ώριμες φρέσκες ντομάτες, 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες, αλάτι, 1 κ.γ. ζάχαρη και 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια για να πάρουν 1-2 βράσεις. Συνοδεύονται ωραιότατα με μακαρόνια ή ρύζι.