Υλικά για 4 άτομα
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 αυγό
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι, ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Μόλις πάρει καφετί χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
- Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού.
- Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τips
- Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας πιο ελαφριά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
- Οι κεφτέδες που θα περισσέψουν, ξαναμαγειρεύονται την επόμενη ημέρα με σάλτσα ντομάτας: Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ ή 3 ώριμες φρέσκες ντομάτες, 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες, αλάτι, 1 κ.γ. ζάχαρη και 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια για να πάρουν 1-2 βράσεις. Συνοδεύονται ωραιότατα με μακαρόνια ή ρύζι.